Fryst virgin jordgubbsdaiquiri

Introduktion och förberedelse

Fryst virgin jordgubbsdaiquiri är en alkoholfri cocktail med jordgubbar och smak likt en Daiquiri med lime, sockerlag, vichyvatten och några droppar romessens.

Serveringsförslag

  • En mocktail som passar till fördrink, fest, cocktails, vid poolen, ta med i termos till stranden, i solen osv.
  • Gott med chips, rostade kikärter eller nötter till.
  • Man kan även ha ett helt eller halvt sugrör i.

Val av glas

Du kan servera drinken i Gin & Tonic-kupor som på bilden eller margaritaglas, martiniglas, champagnekupor, flöjtglas eller liknande.

I mindre glas som martiniglas räcker det till 3 drinkar.

Garnering

  • Jag garnerade med ett cocktailbär inslaget i en tunn skiva lime samt en halv färsk jordgubbe på bambupinne.
  • Ytterligare förslag är ett paraply samt en halv skiva lime och cocktailbär.
  • Eller ta enbart en skiva lime, torkad lime, ätliga blommor eller drinkpinne med frukt.

Varianter

Förberedelse

  • Gör sockerlag innan. Det är lätt - bara att blanda strösocker med vatten och så värmar man så det löser sig samt låter sedan svalna.
  • Vill du förbereda hela drinken innan så går det också bra. Frys in i en burk. Tina lite i mikron och rör till lagom isig slush till servering.

Tips

  • Du behöver en drinkmixer eller blender för att mixa drinken med.
  • Du kan göra drinken med färska jordgubbar eller frysta jordgubbar.

Fryst jordgubbsdaiquiri kan du garnera med jordgubbe, cocktailbär i limeskiva på bambupinne.
Fryst jordgubbsdaiquiri kan du garnera med jordgubbe, cocktailbär i limeskiva på bambupinne.

2 drinkar fryst virgin jordgubbsdaiquiri

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 125 jordgubbar, frysta eller färska
  • 4 cl färskpressad lime
  • 6 cl sockerlag
  • 2 dl krossad is
  • 1/2 tsk romessens (valfritt)
  • 20 cl tonic, sprite eller sockerdricka
  • 2 cocktailbär, 2 skivor lime och 1 jordgubbe till garnering

Tillagning

  1. Gör sockerlag om du ej redan gjort det.
  2. Skölj och snoppa jordgubbar. Dela i halvor. Jag frös in jordgubbarna. Det går även att göra med färska jordgubbar.
  3. Pressa limesaft.
  4. Krossa isen i en iskross eller mixa isen till krossad is i drinkmixern eller blendern. Lägg över i en skål vid sidan.
  5. Mät upp limesaft, sockerlag och romessens i mixern.
  6. Tillsätt jordgubbar och is samt mixa. Tillsätt lite vichyvatten, sprite eller sockerdricka i taget om det blir för trögflytande.
  7. Mixa ca 30 sekunder tills du har en fint mixad, trögt flytande och slät isröra - slush.
  8. Smaka av med ev. mer sockerlag till önskad sötma. Jordgubbarna kan vara olika söta beroende på hur mogna de är så då tycker jag man kan justera med sockerlag.
  9. Häll upp i glas försiktigt med hjälp av en sked så inte allt kommer på en gång.
  10. Garnera med cocktailbär lindade i limeskiva samt en halv jordgubbe på bambuspett - se bild.
E-mail
Medel: 5 (2 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 93 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2022-03-24

Tillbehör och liknande recept: