Virgin Colada

Introduktion och förberedelse

Virgin Colada är min alkoholfria variant på Piña Colada cocktail utan rom.

En festlig, iskall och läskande mocktail för dig som gillar kokos, ananas samt drinkparaplyer.

Val av ingredienser

  • Förutom kokos och ananasjuice så mixade jag även med lite färsk hackad ananas för mer frisk smak.
  • Jag hade även i lite färskpressad lime för att få upp syrligheten och få en friskare drink.

Val av kokos

  • Bäst blir drinken med Cream of coconut tycker jag. Det är en slags kondenserad söt kokosmjölk på burk. Tyvärr är den lite svår att hitta i vanlig butik men finns att beställa på nätet ex. från Barshopen.
  • Man kan även använda kokosmjölk 6% eller kokosgrädde. Den ger en lite mer sprucken drink och är ej så söt - då kan man ta i 1-2 cl kokossirap för att få upp sötman.

Garnering

  • Som garnering är det fint med en bit färsk ananas. Skär ut en bit med bladen kvar i toppen eller en kvarts bit med skal kvar; skär ett snitt och fäst på kanten av glaset.
  • Vidare kan man ha ett eller två röda maraschino cocktailkörsbär på tandpetare eller bambupinne som garnering. Fäst i ananasen eller sätt med en bit ananas på pinnen.
  • Sugrör, papaply och drinksked att röra om med kan man också ha i.

Val av glas

Som glas passar ett Poco Grande eller Hurricane glas. Men även en stor vinkupa, Gin&Tonic-kupa eller annat longdrink eller Tiki-glas funkar.

Med alkohol

Tillsätter du några cl ljus eller mörk rom så får du en Piña Colada.

Virgin Colada med cream of coconut, ananasjuice, färsk ananas och lime. Virgin Colada med cream of coconut, ananasjuice, färsk ananas och lime.

2 Virgin Colada cocktails, ca 5,5 dl

  • Förberedelse: 30 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 30 cl ananasjuice
  • 5 cl cream of coconut
  • 1/2 lime, saften
  • 2 dl tärnad färsk ananas, gärna fryst
  • 8 isbitar
  • 2 bitar skuren ananas till garnering
  • 2 röda maraschino cocktailkörsbär

Tillagning

  1. Skär upp färsk ananas och skär ut lämpliga bitar till garnering. Förbered garnering med färsk ananas och cocktailbär, paraply osv - se bild. Täck över och lägg i kylen.
  2. Skär bort skal på ca 1/3 av resten av ananasen och tärna upp ananas så du har till ca 2 dl. Lägg i frysen. Låt de gärna frysa in men det går bra att göra drinken utan att frysa ananasen.
  3. Ställ gärna glasen kallt förslagsvis i kylen.
  4. Dax att mixa drinken. Mät upp ananasjuice samt cream of coconut i en drinkmixer.
  5. Pressa i saften ur en halv lime.
  6. Tillsätt isbitar.
  7. Mixa på full effekt i ca 1 minut.
  8. Fördela drinken i glasen och se till så att du får lika mycket skum i båda. Rör ej om efter att du hällt upp drinken.
  9. Garnera upp förslagsvis med ananas, maraschino cocktailbär på tandpetare, paraply, sugrör och drinkpinne - se bild.
E-mail
Medel: 5 (1 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 97 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-09-02

Tillbehör och liknande recept:

Tilltugg till cocktailparty

Tilltugg till cocktailfesten. Recept och tips. Om konsten att mingla, dricka drinkar och äta snittar...