Cocktailpinnar med färsk frukt

Introduktion och förberedelse

Cocktailpinnar eller drinkpinnar med färsk frukt som jordgubbar, melon och färsk ananas.

Trä frukt i bitar på små spett, drink- eller cocktailpinnar.

Använd som garnering till drinkar - speciellt longdrinks - eller som tilltugg, till desserter och fruktfat.

Ett drinkgarnityr som kan förberedas i god tid och förvaras i kylen fram till servering.

Vill du ha fler fruktspett så är det bara att öka på receptet.

Vill du ha dem som tilltugg ex. med lufttorkad skinka så kan du räkna 2-3 spett per person.

Du kan även göra en enkel variant på små drinkspett till garnering - som till denna John Collins drink - med en skiva citron som du böjer runt ett maraschino körsbär - cocktailbär - i mitten.

3 st cocktailpinnar med frukt

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 3 tärningar färsk ananas
  • 3 jordgubbar
  • 3 tärningar Galiamelon
  • 3 träspett, cocktailpinnar

Tillagning

  1. Skär skalet från ananas och skär i ca 2x2 cm kuber.
  2. Skölj jordgubbar och dela dem i halvor.
  3. Skär ut tärningar ur melonen.
  4. Varva frukten på spetten. Håll kylda fram till servering.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-08-15

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.