Cocktailpinnar med färsk frukt
Cocktailpinnar eller drinkpinnar med färsk frukt som jordgubbar, melon och färsk ananas.
Trä frukt i bitar på små trä- eller bambuspett, drink- eller cocktailpinnar.
Tillagning
- Skär skalet från ananas och skär i ca 2x2 cm kuber.
- Skölj jordgubbar och dela dem i halvor.
- Skär ut tärningar ur melonen.
- Varva frukten på spetten. Håll kylda fram till servering.
Användning
- Använd som garnering - drinkpinne - till drinkar - speciellt longdrinks - eller som tilltugg, till desserter och fruktfat.
- Jag hade dem till en Päron Colada.
- Kan även serveras som kombinerat tilltugg med ex. fin lufttorkad skinka. Då kan du räkna 2-3 spett per person och några skivor skinka per portion.
Kan förberedas
Ett drinkgarnityr som kan förberedas i god tid och förvaras i kylen fram till servering.
Variant
Du kan även göra en enkel variant på små drinkspett till garnering - som till denna John Collins drink - med en skiva citron som du böjer runt ett maraschino körsbär - cocktailbär - i mitten.
Uppskattat näringsvärde per portion: 22 kcal