Fryst banandaiquiri

Introduktion och förberedelse

Fryst banandaiquiri eller Frozen Banana Daiquiri - en läskande och festlig cocktail med mixad banan, is, rom, lime och sockerlag.

En variant på Daiquiri fast mixad med is och banan - en banandrink helt enkelt.

Serveringsförslag

  • Passar till fördrink, fest, cocktails, vid poolen, ta med i termos till stranden, i solen osv.
  • Gott med chips, rostade kikärter eller nötter till.
  • Man kan även ha ett avklippt halft sugrör i.

Val av glas

Du kan servera drinken i Martini-glas som på bilden eller Margharita-glas, champagnekupor, flöjtglas eller Gin&tonic-kupor eller liknande.

Garnering

  • Garnera gärna med ett paraply samt en halv skiva lime och cocktailbär.
  • Eller ta enbart en skiva lime, torkad lime, ätliga blommor eller drinkpinne med frukt.

Varianter

Förberedelse

  • Gör sockerlag innan. Det är lätt - bara att blanda strösocker med vatten och så värmar man så det löser sig samt låter sedan svalna.
  • Vill du förbereda hela drinken innan så går det också bra. Frys in i en burk. Tina lite i mikron och rör till lagom isig slush till servering.

Tips

  • Du behöver en drinkmixer eller blender för att mixa drinken med.
  • Du kan ta 4-6 cl rom per drink beroende på hur stark du vill ha drinken. IBA har 4,5 cl per drink i sitt recept på Daiquiri.
  • Välj mogna bananer. Annars kan det behövas lite extra socker i.
  • Du kan göra drinken med färsk banan eller fryst skivad banan.

Banan, rom och lime smakar utmärkt ihop mixad med is och sockerlag till en läskande slushig cocktail.
Banan, rom och lime smakar utmärkt ihop mixad med is och sockerlag till en läskande slushig cocktail.

3 drinkar i martiniglas eller 2 större i margaritaglas

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 1 skivad mogen banan, 100 gram, färsk eller fryst
  • 8 cl ljus rom
  • 4 cl färskpressad lime
  • 4-5 cl sockerlag
  • 1,5 dl krossad is
  • 10 cl vichyvatten eller vanligt vatten
  • 2 halva skivor lime, 2 cocktailbär och 2 paraplyer till garnering (valfritt)

Tillagning

  1. Gör sockerlag om du ej redan gjort det.
  2. Skala och skiva bananen. Jag frös in bananen vänd i färskpressad lime så den ej mörknar. Det går även att använda färsk banan.
  3. Pressa limesaft.
  4. Krossa isen i en iskross eller mixa isen till krossad is i drinkmixern eller blendern. Lägg över i en skål vid sidan.
  5. Mät upp rom, limesaft och sockerlag i mixern.
  6. Tillsätt banan och is samt mixa. Tillsätt lite vichyvatten i taget om det blir för trögflytande. Vattnet gör så att allt mixas runt lättare.
  7. Mixa ca 30 sekunder tills du har en fint mixad, trögt flytande och slät isröra - slush.
  8. Smaka av med ev. mer sockerlag till önskad sötma. Bananen är olika söt beroende på hur mogen den är så då tycker jag man kan justera med sockerlag.
  9. Häll upp i glas försiktigt med hjälp av en sked så inte allt kommer på en gång. Garnera med en halv skiva lime och cocktailbär på paraply eller valfri garnering.
E-mail
Medel: 5 (2 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 134 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2022-03-21

Tillbehör och liknande recept: