Daiquiri

Introduktion och förberedelse

Daiquiri är en klassisk drink som skakas i en shaker med isbitar, ljus rom, limejuice, sockerlag samt serveras i ett Martiniliknande glas. Gärna garnerad med en tunn skiva lime eller limeklyfta.

Kyl gärna glaset innan i kylen eller frysen. Du behöver göra en egen sockerlag innan - räkna att den ska svalna också så gör den samma dag eller dagen innan och ha kall i kylen.

Du kan ta 4-6 cl rom beroende på hur stark du vill ha drinken. IAB har 4,5 cl i sitt drinkrecept.

1 Daiquiri drink

  • Förberedelse: 1 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 3 min

Ingredienser

  • 4,5 cl ljus rom
  • 2,5 cl limejuice
  • 1,5 cl sockerlag
  • 10 isbitar

Tillagning

  1. Ställ glas i kylen. Gör sockerlag och låt svalna. Pressa limesaft. Skär ut en skiva eller klyfta lime till garnering. Ta fram en shaker.
  2. Mät upp rom, limejuice och sockerlag i en shaker. Tillsätt is.
  3. Sila upp i ett martiniglas och garnera med en liten skiva eller klyfta lime.
E-mail
Medel: 5 (1 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 143 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-06

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Säsong för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta.

Läs mer

Recept och tips till midsommar

Jordgubbar, matjes, färskpotatis och gräddfil är klassiskt till midsommar. Sen kanske lite grill på det. Här är lite tips på klassisker samt passande rätter att fira sommaren med.

Läs mer