Dry Martini

Bjud på en Dry Martini innan maten. En stark, genialt enkel och klassisk cocktail eller drink blandad med gin och torr Martini garnerad med en grön oliv på en tandpetare.

Välj gärna en fin grön oliv även om det går med de billigare utan kärna också. En fin gin och torr Extra Dry Martini - inte söt - ska det också vara. Desto mindre Martini desto torrare blir din Dry Martini. Ställ in Martiniglaset eller glasen i frysen innan så att de är riktigt kalla. Se till att gin och Martini är kalla till när du ska blanda Martinin.

1 Dry Martini

  • Förberedelse: 1 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 2 min

Ingredienser

  • 5 cl gin som ex Bombay Sapphire
  • 1 cl Martini extra dry
  • 1 grön oliv på en tandpetare

Tillagning

  1. Skaka eller rör i shaker. Man kan också mäta upp i glaset direkt och blanda runt.
  2. Garnera med en grön oliv på en tandpetare.
E-mail
Inga röster än

Lyckas med buffe till en mindre fest

Att laga mat till en mindre fest behöver inte vara så svårt. Gör det lätt för dig - här är mina bästa tips på enkla men festliga recept till en mindre bjudning på runt 10-20 personer.

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Tips till stor buffé upp till 50 gäster

Här är mina tips om du vill bjuda på en större buffé - kanske väntar du upp till 50 gäster. Passar till studentfest, konfirmandfest, födelsedagsfest eller annat större kalas.

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer