Appletini
Introduktion och förberedelse
Appletini är en variant på Dry Martini blandad med vodka, calvados äppelbrännvin samt en touch Cointreau apelsinlikör.
Kallas även för Adams Apple Martini.
Serveringsförslag
Passar som cocktail och aperitif innan maten, till fest eller cocktailparty.
Kalla glas
Ställ gärna in glas i frysen innan servering så att de är riktigt kalla. Se även till att alla ingredienser är kalla.
Garnering
- Du kan garnera med en skiva eller klyfta färskt äpple eller en skiva äppelchips. Vidare kan man ha cocktailbär på en bambupinne eller valfri dekoration.
Val av calvados
- Välj gärna en ung fruktig calvados som Fine eller trestjärnig. Det går också bra med äldra calvados.
- Cointreau kan bytas mot annan apelsinlikör.

Tillagning
- Mät upp vodka, calvados och Cointreau i en shaker med is eller ett rörglas med is. Skaka 15 sekunder.
- Sila upp i kylt martiniglas eller cocktailglas.
- Garnera med en klyfta eller skiva äpple, äppelchips och/eller cocktailbär på bambupinne.
Uppskattat näringsvärde per portion: 147 kcal