Martini med mörk rom
Introduktion och förberedelse
En variant på Dry Martini med mörk rom och vermouth garnerad med en svart oliv.
Serveringsförslag
- Passar som cocktail och aperitif innan maten, till fest eller cocktailparty.
- Gott till är snacks som chips, salta pinnar, rostade pekannötter eller rostade nötter.
Kalla glas
Ställ gärna in glas i frysen innan servering så att de är riktigt kalla. Se även till att alla ingredienser är kalla.
Garnering
Du kan garnera med svart oliv ex. en urkärnad Kalamataoliv. Eller grön oliv, syltlök, cocktailbär eller björnbär.
Val av rom
Välj gärna en lagrad rom som Reserva eller Anejo.

Tillagning
- Mät upp rom och vermouth i en shaker med is eller ett rörglas med is. Skaka eller rör 15 sekunder.
- Sila upp i kylt martiniglas eller cocktailglas.
- Garnera med en svart urkärnad oliv på tandpetare eller bambupinne.
Uppskattat näringsvärde per portion: 144 kcal