Gibson Cocktail
Bjud på en Gibson Cocktail - en Dry Martini med syltlök istället för oliv.
En variant på Dry Martini blandad med gin och torr vit Vermouth garnerad med en eller två syltlökar på tandpetare eller liten bambupinne.
Passar dig som föredrar syltlök istället för oliver som klassisk Martini garneras med.
Tillagning
- Mät upp gin och vermouth i en shaker med is eller ett rörglas med is. Skaka eller rör.
- Sila upp i kylt martiniglas.
- Garnera med 1-3 syltlökar på en tandpetare eller en liten bambupinne.
Serveringsförslag
Passar som aperitif innan maten, till fest eller cocktailparty.
Kalla glas
Ställ gärna in glas i frysen innan servering så att de är riktigt kalla. Se även till att gin och Vermouth är kalla.
Garnering
- Välj gärna en fin sort grön oliv även om det går med billigare oliver.
- Man kan också ta en bit citronskal man klämmer över och sedan lägger i drinken vid servering.
Val av Vermouth
- Torr vit Vermouth ska det vara - inte den söta varianten.
- Desto mindre mängd Vermouth desto torrare blir din Gibson. En riktlinje är att ta 5-6 delar gin och 1 del Vermouth. IBA säger 6 delar gin till en del vermouth.
- Torr vit Vermouth finns i olika märken mest kända är fransk Noilly Prat och Italiensk Martini Extra dry men det finns också andra märken som Italienska Marezzo.
Skakad eller rörd
Med skaka menas skaka med is i en shaker och med röra menas röra med is i ett drinkblandningsglas.
Uppskattat näringsvärde per portion: 142 kcal