Gibson Cocktail

Introduktion och förberedelse

Bjud på en Gibson Cocktail.

En variant på Dry Martini blandad med gin och torr vit Vermouth garnerad med en eller två syltlökar på tandpetare eller liten bambupinne.

Passar dig som föredrar syltlök istället för oliver som klassisk Martini garneras med.

Serveringsförslag

Passar som aperitif innan maten, till fest eller cocktailparty.

Kalla glas

Ställ gärna in glas i frysen innan servering så att de är riktigt kalla. Se även till att gin och Vermouth är kalla.

Garnering

  • Välj gärna en fin sort grön oliv även om det går med billigare oliver.
  • Man kan också ta en bit citronskal man klämmer över och sedan lägger i drinken vid servering.

Val av Vermouth

  • Torr vit Vermouth ska det vara - inte den söta varianten.
  • Desto mindre mängd Vermouth desto torrare blir din Gibson. En riktlinje är att ta 5-6 delar gin och 1 del Vermouth. IBA säger 6 delar gin till en del vermouth.
  • Torr vit Vermouth finns i olika märken mest kända är fransk Noilly Prat och Italiensk Martini Extra dry men det finns också andra märken som Italienska Marezzo.

Skakad eller rörd

Med skaka menas skaka med is i en shaker och med röra menas röra med is i ett drinkblandningsglas.

1 Gibson

  • Förberedelse: 1 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 2 min

Ingredienser

  • 5-6 cl torr gin som London dry gin, Bombay Sapphire eller liknande
  • 1 cl torr vit Vermouth
  • 1-2 syltlökar
  • 6-8 isbitar

Tillagning

  1. Mät upp gin och vermouth i en shaker med is eller ett rörglas med is. Skaka eller rör.
  2. Sila upp i kylt martiniglas.
  3. Garnera med 1-3 syltlökar på en tandpetare eller en liten bambupinne.
E-mail
Medel: 5 (1 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 142 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-12-21

Tillbehör och liknande recept:

Blanda drinkar och cocktails som ett proffs

Bli bartender för en kväll Att blanda drinkar blir så avancerat du gör det. Men de enkla klassiska...