Espresso Martini

Espresso Martini - en cocktail med espresso kaffe, kaffelikör som Kahlúa och vodka i Martini-glas. Ett alternativ till Irish Coffee fast att den serveras kall och utan grädde och whisky. Passar som efter middagen, mys eller till fest. Skakas i shaker med is. Du kan garnera med kaffebönor, kaffepulver eller kakao.

Kan även serveras som en longdrink i ett högt cocktailglas med krossad is.

Vill du ha lite grädde på så kan du garnera med någon msk lättvispad grädde och servera i en lite kaffekopp istället samt garnera med kaffepulver eller kakao. Vodkan kan även bytas mot en irländsk whisky samt whiskylikör som Drambui.

2 Espresso Martini cocktails

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 7 min

Ingredienser

  • 2 kalla koppar espresso, enkla eller dubbla är valfritt
  • 6 cl vodka
  • 6 cl kaffelikör ex. Kahlúa
  • 8 isbitar
  • 2 kaffebönor, 1 krm kaffepulver, råsocker eller kakao till garnering (valfritt)

Tillagning

  1. Kyl gärna Martini-glasen - ställ eller frysen någon timme innan.
  2. Brygg och gör två enkla eller dubbla koppar espresso. Valfritt hur mycket kaffe du vill ha. Låt svalna.
  3. Lägg is i en shaker och tillsätt espresso, vodka och likör. Skaka några sekunder så det skummar och fördela i Martini-glasen.
  4. Garnera om du vill med kaffebönor, råsocker, kaffepulver eller kakao.
E-mail
Medel: 3.5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-05

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. Jag är utbildad till kock i Marinen samt till kulinarisk kock och måltidskreatör på Restauranghögskolan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig.