Rostade pekannötter

Introduktion och förberedelse

Rostade pekannötter (eller pecannötter på engelska) är goda som snacks eller garnering eller fyllning till bakverk och pajer ex. pekannötspaj.

Även goda som hälsosnacks, att ha till frukostmuslin, till utflykt eller vandringsmat så är pekannötter utmärkta då de innehåller väldigt mycket energi och nyttigheter.

Du kan rosta nötterna i ugnen eller i stekpanna. Nötterna håller sig goda i några dygn i lufttät burk och kan förberedas innan.

Här har jag räknat 50 gram nötter per portion eller runt någon dl vilket räcker till tilltugg innan mat eller vid buffé. Köp mer eller mindre om du känner för det. Ska man ha som snacks i soffan där man kanske äter lite mer så räkna minst dubbelt 100 gram.

4 portioner rostade pekannötter

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 200 gram pekannötter

Tillagning

  1. I UGNEN: Sätt ugnen på 175 grader. Sprid ut nötterna i en ugnspanna och rosta dem i ca 5-8 minuter i mitten av ugnen. Ta gärna ut och vänd runt dem mot slutet. De ska bli ljust rostade och riktigt varma men ej brända.
  2. I STEKPANNA: lägg nötterna i en stekpanna. Värm och rosta nötterna i förslagsvis tre omgångar. Rör om då och då tills de har fått lite färg och är vackert rostade. Det tar ca 3-4 minuter för varje omgång.
  3. Låt nötterna svalna något innan servering.
  4. Lägg upp pekannötterna i skål och servera. Eller förvara i lufttät burk.
E-mail
Medel: 5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-20

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.