Dillkött med kyckling
Kycklingfilé i dillsås smaksatt med ättika. En snabblagad och lättlagad variant på dillkött med fast med kokt kycklingbröst.
Tillagning
- Börja koka potatis eller tillbehör du vill ha till.
- Koka upp vatten med buljongtärning och rör så det löser sig.
- Skala löken och klyfta den grovt och tillsätt den till den kokande buljongen.
- Skala moroten och skär i grova bitar. Tillsätt till buljongen.
- Skär kycklingen i grova bitar. Lägg i buljongen.
- Koka på låg värme i ca 10 minuter.
- Tillsätt grädde, creme fraiche samt dill.
- Red med maizenaredning så tjock du vill ha såsen.
- Smaka av med ättika, socker, salt, peppar så att du har en lagom sötsur sås.
- Koka broccoli i buketter ca 3 minuter i saltat vatten. Häll av. Valfritt om du vill ha det till.
- Servera med pressad eller kokt potatis. Garnera gärna dillköttet med lite mer färsk hackad dill.
Serveringsförslag
- Gott med kokt potatis eller pressad potatis, kokta morötter, blomkål, gröna bönor eller andra rotfrukter.
- Vidare passar rostade rotfrukter, tagliatelle, råris eller kokt matvete.
- Ett salladsfat, grönsallad, tomatsallad och kokta grönsaker passar också till.
- En sallad med tomat, gurka, finriven morot och ex. mangoldblad är gott till.
Varianter
Istället för färsk dill kan du ta några msk torkad dill eller fryst hackad dill.
Gott i är även att koka med frysta gröna sojabönor.
Uppskattat näringsvärde per portion: 644 kcal