Coleslaw med yoghurt

Snabb, enkel, nyttig och god röra med strimlad vitkål i grekisk yoghurt. En vitkålssallad smaksatt med lite vitlök, vinäger, socker samt rödlök.
Coleslaw är gott till grillat, hembakt pizza, revbensspjäll eller på buffé.

4 portioner coleslaw med yoghurt

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 400 gram vitkål, ca 1/3 kålhuvud
  • 1 rödlök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk salt
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 2 dl matyoghurt, grekisk yoghurt
  • 1 tsk socker

Tillagning

  1. Strimla vitkålen och lägg i en bunke.
  2. Skala och strimla rödlöken.
  3. Skala och pressa i vitlöken.
  4. Tillsätt salt och arbeta in saltet med handen i kålet någon minut så att kålen tappar spänsten och börjar vätska sig.
  5. Tillsätt vinäger, yoghurt och socker och blanda. Smaka av med salt och socker.
  6. Coleslaw med yoghurt är klar att serveras.
E-mail
Medel: 3.4 (5 röster)

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer