Asiatisk coleslaw

En superslaw - enkel och nyttig coleslaw utan majonnäs men med dressing med asiatiska smaker som risvinäger, olja, jordnötssmör, soja, ingefära, socker och vitlök.
Denna vitkålssallad passar som sallad och tillbehör till allt grillat, till fest och buffé.
Här coleslaw med grön kål som finns på vår och sommar sk spetskål samt paprika, morot och vårlök. Det går också bra med vanlig vintervitkål eller rödkål.
Gillar du färsk koriander så kan du hacka ca 1 dl och blanda i.
Coleslawen blir god om den får stå så den kan förberedas i god tid.

8 portioner asiatisk coleslaw

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 800 gram spetskål eller färsk sommarkål, vinterkål eller rödkål
  • 2 paprikor, en röd och en gul
  • 2 morötter
  • 8 vårlökar
  • 2 tsk salt
  • 1 dl hackad koriander
  • Dressing: 5 msk jordnötssmör
  • 0,5 dl olja, ex. solrosolja
  • 6 msk risvinäger
  • 6 msk ljus soja (japansk)
  • 3 msk socker, helst brunt eller farin
  • 2 cm färsk ingefära
  • 2 klyftor vitlök

Tillagning

  1. Strimla kålen fint och lägg i en bunke.
  2. Blanda med 2 tsk salt och rör runt.
  3. Skölj och strimla vårlöken. Tillsätt till vitkålen.
  4. Skala och strimla moroten. Tillsätt till vitkålen.
  5. Skölj och strimla paprikor och tillsätt dem. Tillsätt till vitkålen.
  6. Skala och hacka vitlök samt ingefära. Lägg i en skål.
  7. Blanda dressingen i skålen. Tillsätt jordnötssmör, olja, vinäger, soja och socker samt rör ihop till en jämn dressing.
  8. Blanda dressingen med kålen. Låt gärna coleslawen stå i övertäckt i kylen någon timme. Eller servera direkt.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer