Coleslaw med spetskål och morot

Introduktion och förberedelse

Coleslaw med spetskål och morot är en variant på klassisk Coleslaw som annars lagas med vanlig vitkål. Spetskål är färsk fin kål som är mjuk och god till Coleslaw.

Denna kål behöver ej stå och mjukna så länge som den klassiska coleslawen med vanlig vitkål.

4 portioner coleslaw med spetskål och morot

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 350 gram spetskål
  • 2 morötter
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl matyoghurt, gräddfil eller crème fraiche
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 1 tsk socker, gärna mörkt farinsocker
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Strimla eller riv spetskålen och lägg i en bunke med salt, socker och vinäger. Arbeta in kryddorna med handen någon minut.
  2. Skala och riv morot fint. Blanda med spetskålen.
  3. Blanda i majonnäs och matyoghurt och smaka av coleslawen med salt, socker och vitpeppar.
  4. Förvara i kylen fram tills servering.
E-mail
Medel: 4.3 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-20

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Följ på Youtube, Facebook och sociala medier

Prenumerera på min Youtube-kanal och kolla in mina receptfilmer. Följ på Facebook, Instagram och Pinterest för säsongstips och nya recept.

Läs mer

Gör din egen mozzarella

Gör din egen mozzarellaost från grunden. Det är lättare än man tror och den blir mycket god.

Läs mer

Recept