Coleslaw med spetskål och morot

Coleslaw med spetskål och morot är en variant på klassisk Coleslaw som annars lagas med vanlig vitkål. Spetskål är färsk fin kål som är mjuk och god till Coleslaw.

Denna kål behöver ej stå och mjukna så länge som den klassiska coleslawen med vanlig vitkål.

4 portioner coleslaw med spetskål och morot

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 350 gram spetskål
  • 2 morötter
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl matyoghurt, gräddfil eller crème fraiche
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 1 tsk socker, gärna mörkt farinsocker
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Strimla eller riv spetskålen och lägg i en bunke med salt, socker och vinäger. Arbeta in kryddorna med handen någon minut.
  2. Skala och riv morot fint. Blanda med spetskålen.
  3. Blanda i majonnäs och matyoghurt och smaka av coleslawen med salt, socker och vitpeppar.
  4. Förvara i kylen fram tills servering.
E-mail
Medel: 4.3 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-05-02

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. Jag är utbildad till kock i Marinen samt till kulinarisk kock och måltidskreatör på Restauranghögskolan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig.