Coleslaw med spetskål och morot

En variant på klassisk coleslaw med god spetskål och riven morot.
Spetskål är färsk fin kål som är mjuk och god till coleslaw. Denna kål behöver ej stå och mjukna som den klassiska coleslawen med vanlig vitkål.

4 portioner coleslaw med spetskål och morot

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 350 gram spetskål
  • 2 morötter
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl matyoghurt, gräddfil eller crème fraiche
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 1 tsk socker, gärna mörkt farinsocker
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Strimla eller riv spetskålen och lägg i en bunke med salt, socker och vinäger. Arbeta in kryddorna med handen någon minut.
  2. Skala och riv morot fint. Blanda med spetskålen.
  3. Blanda i majonnäs och matyoghurt och smaka av coleslawen med salt, socker och vitpeppar.
  4. Förvara i kylen fram tills servering.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer