Coleslaw med äpple
Coleslaw med äpple, strimlad vitkål, majonnäs och gräddfil. Riktigt gott till grillat, på buffé eller till det mesta. Sås och tillbehör i ett. Billigt är det också.
Lätt att laga och förbereda för flera. Använd då en matberedare att strimla kål och äpple med.
Tillagning
- Strimla vitkålen fint för hand, mandolin eller i matberedare.
- Blanda den med saltet och massera kålen mjuk några minuter.
- Skölj och riv äpplet grovt med eller utan skal. Blanda ihop med kålen.
- Tillsätt majonnäs, gräddfil, socker, citronsaft samt smaka av med salt och peppar.
- Kan serveras direkt men blir godare om den får stå några timmar i kylen.
Varianter
Blir också gott med spetskål eller rödkål. Vidare kan man ha i fint finriven rotselleri, morot och rödlök.
Om du gillar ingefära kan du ha i någon tsk finriven färsk ingefära eller några krm torkad ingefära. Istället för socker kan man ha i honung. Citronsaft är med för att äpplet inte ska mörkna.
Vill du ha en vegan coleslaw så kan du använda Oatly fraiche istället för majonnäs och gräddfil.
Uppskattat näringsvärde per portion: 201 kcal