Coleslaw med äpple

Introduktion och förberedelse

Coleslaw med äpple, strimlad vitkål, majonnäs och gräddfil. Riktigt gott till grillat, på buffé eller till det mesta. Sås och tillbehör i ett. Billigt är det också.

Lätt att laga och förbereda för flera. Använd då en matberedare att strimla kål och äpple med.

Varianter

Blir också gott med spetskål eller rödkål. Vidare kan man ha i fint finriven rotselleri, morot och rödlök.

Om du gillar ingefära kan du ha i någon tsk finriven färsk ingefära eller några krm torkad ingefära. Istället för socker kan man ha i honung. Citronsaft är med för att äpplet inte ska mörkna.

Vill du ha en vegan coleslaw så kan du använda Oatly fraiche istället för majonnäs och gräddfil.

4 portioner coleslaw med äpple

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 500 gram vitkål
  • 1 äpple
  • 4 msk majonnäs
  • 2 dl gräddfil
  • 1 msk socker
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 tsk citronsaft

Tillagning

  1. Strimla vitkålen fint för hand, mandolin eller i matberedare.
  2. Blanda den med saltet och massera kålen mjuk några minuter.
  3. Skölj och riv äpplet grovt med eller utan skal. Blanda ihop med kålen.
  4. Tillsätt majonnäs, gräddfil, socker, citronsaft samt smaka av med salt och peppar.
  5. Kan serveras direkt men blir godare om den får stå några timmar i kylen.
E-mail
Medel: 3.7 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-18

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.