Revbensspjäll med coleslaw
Introduktion och förberedelse
Revbensspjäll med coleslaw, grillad majs, rostad potatis och grönsallad.
Tips
- Gott med tjocka revben även kallade grillklubba av bogrevben. Det går att laga med tunna revben också men räkna då med mer revben per portion (då det är mest ben).
 - Fläskbuljongen kan du spara och koka kålsoppa med.
 
Tillagning
- Dela spjällen i portionsbitar om de ej redan är delade.
 - Täck med vatten i en kastrull och koka med lagerblad, salt och peppar i cirka 1 timme och 20 minuter. Ta upp och låt svalna något.
 - Skala och riv ingefära fint. Skala och pressa vitlöken.
 - Blanda ingefära, vitlök, rödvin, kanelstång, ketchup, soja och chili till en marinad i en stor skål.
 - Marinera spjällen i minst en halvtimme upp till några timmar.
 - Coleslaw: ta bort det yttersta bladet på kålen. Dela och skär i klyftor samt skär bort det grova rotfästet. Strimla sedan så tunt du kan och lägg i en stor bunke.
 - Tillsätt salt och arbeta in saltet någon minut så att kålen mjuknar.
 - Skala och riv moroten fint samt tillsätt den.
 - Blanda i majonnäs, matyoghurt och socker. Täck över och sätt i kylen till servering.
 - Rostad potatis: Sätt ugnen på 225 grader.
 - Skala potatisen och skär den i klyftor.
 - Blanda den med olja och salt i en ugnsform eller stor stekpanna.
 - Rosta potatisen i 20-25 minuter.
 - Grönsallad: skölj sallad och tärna tomater samt lägg på ett fat. Droppa över lite olivolja och vinäger.
 - Tänd utegrillen eller sätt ugnen på 225 grader.
 - Grilla revbenen tills de fått fin färg några minuter på varje sida.
 - I ugn: lägg revbensspjällen på en ugnsplåt och stek i ca 15 minuter tills revbenen fått fin färg.
 - Grillad majs: smörj in majskolvarna med lite matolja och grilla dem så att de får färg runt om.
 - Servera revbensspjällen med coleslaw - toppa revbenen med någon msk extra av marinaden - grillad majs, rostad potatis samt grönsallad med tomat. Garnera ev. med grovhackad bladpersilja.
 
Uppskattat näringsvärde per portion: 734 kcal