Sockersaltad vitkål med senap

Introduktion och förberedelse

Sockersaltad vitkål med senap. En slags vitkålssallad eller coleslaw utan majonnäs.

Ett snabbt sätt att laga till kål som passar som salladstillbehör till det mesta.

Varianter

Blir också jättegod med strimlad spetskål, rödkål, grönkål, brysselkål eller valfri kål.

Kan förberedas

Kan förberedas i god tid och blir bara godare om den får stå i kylen några timmar.

Billigt till många

Riktigt billigt blir det också samt lätta att laga till många ex. på en buffé. Använd då en matberedare att strimla kålen.

4 portioner

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 250 gram vitkål
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 2 msk grovkornig senap
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk olivolja

Tillagning

  1. Strimla kålen så fint du kan. Lägg i en stor skål.
  2. Tillsätt salt och arbeta in saltet i kålen genom att massera kålen med saltet några minuter.
  3. Tillsätt socker, senap, vinäger och olivolja.
  4. Lägg upp på fat eller skål och servera.
E-mail
Medel: 4.2 (17 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 64 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-06-10