Sockersaltad vitkål med senap

Blir också jättegod med spetskål, rödkål, grönkål eller valfri kål.
Kan förberedas i god tid och förvaras i kylen.
Ett snabbt sätt att laga till vitkål som passar som salladstillbehör till det mesta. Riktigt billigt blir det också samt lätta att laga till många ex. på en buffé. Använd då en matberedare att strimla kålen. Lagar du till många så förvara i kylen och ta fram lite i taget och lägg upp i nya skålar så att inte en stor skål står framme i rumstemperatur flera timmar.

4 portioner

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 250 gram vitkål
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 2 msk grovkornig senap
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk olivolja

Tillagning

  1. Strimla kålen så fint du kan. Lägg i en stor skål.
  2. Tillsätt salt och arbeta in saltet i kålen genom att massera kålen med saltet några minuter.
  3. Tillsätt socker, senap, vinäger och olivolja.
  4. Lägg upp på fat eller skål och servera.
E-mail
Inga röster än

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer