Sockersaltad vitkål med senap
Sockersaltad vitkål med senap. En slags vitkålssallad eller coleslaw utan majonnäs.
Ett snabbt sätt att laga till kål som passar som salladstillbehör till det mesta.
Tillagning
- Strimla kålen så fint du kan. Lägg i en stor skål.
- Tillsätt salt och arbeta in saltet i kålen genom att massera kålen med saltet några minuter.
- Tillsätt socker, senap, vinäger och olivolja.
- Lägg upp på fat eller skål och servera.
Varianter
Blir också jättegod med strimlad spetskål, rödkål, grönkål, brysselkål eller valfri kål.
Kan förberedas
Kan förberedas i god tid och blir bara godare om den får stå i kylen några timmar.
Billigt till många
Riktigt billigt blir det också samt lätta att laga till många ex. på en buffé. Använd då en matberedare att strimla kålen.
Uppskattat näringsvärde per portion: 64 kcal