Sockersaltad vitkål med senap

Introduktion och förberedelse

Sockersaltad vitkål med senap. En slags vitkålssallad eller coleslaw utan majonnäs.

Blir också jättegod med strimlad spetskål, rödkål, grönkål, brysselkål eller valfri kål.

Ett snabbt sätt att laga till kål som passar som salladstillbehör till det mesta.

Kan förberedas i god tid och blir bara godare om den får stå i kylen några timmar.

Riktigt billigt blir det också samt lätta att laga till många ex. på en buffé. Använd då en matberedare att strimla kålen.

Lagar du till många så förvara i kylen och ta fram lite i taget och lägg upp i nya skålar så att inte en stor skål står framme i rumstemperatur flera timmar.

4 portioner

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 250 gram vitkål
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 2 msk grovkornig senap
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk olivolja

Tillagning

  1. Strimla kålen så fint du kan. Lägg i en stor skål.
  2. Tillsätt salt och arbeta in saltet i kålen genom att massera kålen med saltet några minuter.
  3. Tillsätt socker, senap, vinäger och olivolja.
  4. Lägg upp på fat eller skål och servera.
E-mail
Medel: 4 (5 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-12-26

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.