Aubergineröra med yoghurt

Aubergineröra med yoghurt och vitlök.

Rostade auberginer som mixas till en sås eller röra tillsammans med olivolja, vitlök, persilja, citronsaft och sedan blandas med yoghurt.

6 portioner aubergineröra med yoghurt

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 50 min
  • Klart på: 55 min

Ingredienser

  • 2 aubergine
  • 4 klyftor vitlök
  • 4 msk olivolja
  • 1 msk citronsaft
  • 1 msk hackad persilja
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 dl matyoghurt

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skär bort blomfästet på auberginerna. Skölj dem och dela dem i halvor på längden.
  3. Lägg dem i en ugnsform och baka dem mjuka i 40 minuter.
  4. Skala och klyfta vitlök. Lägg med att bakas hela bredvid auberginehalvorna i 15 minuter.
  5. Ta ut och låt allt svalna.
  6. Hacka persilja och lätt i en skål.
  7. Tillsätt citronsaft, olivolja, salt, peppar samt vitlöken.
  8. Gröp ur auberginefruktköttet med en sked. Släng skalet. Grovhacka auberginefruktköttet och lägg i skålen.
  9. Mixa till en röra med en stavmixer. Det går också att hacka auberginen fint för hand och röra ihop.
  10. Smaka av röran med yoghurt, salt och peppar samt ev. citronsaft och en nypa socker.

Serveringsförslag

Passar att servera till grillat, på meze, buffébord, som pålägg till bröd, röra och sås till det mesta.

E-mail
Medel: 4.1 (20 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 154 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2022-02-16