Coleslaw med matyoghurt, rödlök, vitlök och vitvinsvinäger
Laga en variant på coleslaw med matyoghurt smaksatt med lite rödlök, vitlök och vitvinsvinäger.
Tillagning
- Strimla vitkålen och lägg i en bunke.
- Skala och strimla rödlök.
- Skala och pressa i vitlöken.
- Tillsätt salt, socker och vinäger. Massera kålen några minuter så att kålen tappar spänsten och börjar vätska sig.
- Tillsätt matyoghurt och rör ihop till en röra.
- Coleslawen är klar att serveras. Låt gärna stå några timmar i kylen att få en rundare smak.
Serveringsförslag
- God som sås, sallad och grönsakstillbehör i ett.
- Passar till både vardags, fest och buffé.
- Några förslag är att servera coleslaw till grillad kyckling, revbensspjäll, inkokt lax, ugnsstekt lax, grillad lax, barbeque, burgare eller annat grillat.
Varianter
- Du kan ta grekisk eller turkisk matyoghurt.
- Vitvinsvinäger kan bytas mot cidervinäger eller risvinäger.
- Socker kan bytas mot råsocker eller farinsocker.
- Gott i är även 1 tsk finriven ingefära eller något krm torkad ingefära.
- Hälften av matyoghurten kan bytas mot majonnäs för en krämigare variant.
Uppskattat näringsvärde per portion: 71 kcal