Coleslaw med matyoghurt

Introduktion och förberedelse för tillagning

Laga en coleslaw med matyoghurt istället för majonnäs. En vitkålssallad smaksatt med lite vitlök, vinäger, socker samt rödlök.

Snabb, enkel, nyttig och god röra med strimlad vitkål i grekisk eller turkisk matyoghurt.

Coleslaw är gott till grillat, hembakt pizza, revbensspjäll eller på buffé.

4 portioner coleslaw med matyoghurt

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 400 gram vitkål, ca 1/3 kålhuvud
  • 1 rödlök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk salt
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 2 dl matyoghurt, grekisk eller turkisk
  • 1 tsk socker

Tillagning

  1. Strimla vitkålen och lägg i en bunke.
  2. Skala och strimla rödlöken.
  3. Skala och pressa i vitlöken.
  4. Tillsätt salt och arbeta in saltet med handen i kålet någon minut så att kålen tappar spänsten och börjar vätska sig.
  5. Tillsätt vinäger, yoghurt och socker och blanda. Smaka av med salt och socker.
  6. Coleslaw med yoghurt är klar att serveras.
E-mail
Medel: 3.7 (7 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-18

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.