Coleslaw med matyoghurt

Introduktion och förberedelse

Laga en coleslaw med matyoghurt istället för majonnäs. En vitkålssallad smaksatt med lite vitlök, vinäger, socker samt rödlök.

Snabb, enkel, nyttig och god röra med strimlad vitkål i grekisk eller turkisk matyoghurt.

Coleslaw är gott till grillat, hembakt pizza, revbensspjäll eller på buffé.

4 portioner coleslaw med matyoghurt

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 400 gram vitkål, ca 1/3 kålhuvud
  • 1 rödlök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk salt
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 2 dl matyoghurt, grekisk eller turkisk
  • 1 tsk socker

Tillagning

  1. Strimla vitkålen och lägg i en bunke.
  2. Skala och strimla rödlöken.
  3. Skala och pressa i vitlöken.
  4. Tillsätt salt och arbeta in saltet med handen i kålet någon minut så att kålen tappar spänsten och börjar vätska sig.
  5. Tillsätt vinäger, yoghurt och socker och blanda. Smaka av med salt och socker.
  6. Coleslaw med yoghurt är klar att serveras.
E-mail
Medel: 3.7 (7 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-18

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.