Cava blåbär

Introduktion och förberedelse

Cava blåbär är en variant på Cava Aperol med blåbärslikör istället för aperol.

En läskande fördrink eller välkomstdrink.

Du behöver först göra blåbärslikör så du behöver några veckors framförhållning.

Eller så kan du använda köpt blåbärslikör. Eller blåbärssaft för en lite svagare variant.

Alkoholfri variant får du med blåbärssaft och ett alkoholfritt mousserande vin.

Kan garneras med 1-3 färska blåbär om man vill.

Val av glas

  • Kan serveras i flöjtglas eller champagneglas.
  • En variant är att servera som en longdrink eller after dinner drink i en gin och tonic - kupa eller vinkupa med isbitar eller krossad is samt sugrör, drinkpinne samt blåbär och lime- eller citronklyfta som garnering.

Val av bubbel

Toppas upp med spanskt bubbel - Cava - mousserande vin från Spanien.

Du kan räkna att få ut 3 glas från en liten Cava flaska på 37,5 cl.

Du kan byta Cava mot annat mousserande vin som Prosecco, tysk Sekt, fransk Champagne eller Cremant; eller annat mousserande vin från förslagsvis Australien.

Förslag på tilltugg

Cava med blåbärslikör i två flöjtglas
Cava med blåbärslikör i två flöjtglas som fördrink.

1 glas Cava blåbär

  • Förberedelse: 1 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 2 min

Ingredienser

  • 4 cl blåbärslikör
  • 12 cl Cava, kyld
  • 1-3 blåbär till garnering (valfritt)

Tillagning

  1. Gör först blåbärslikör - här behöver du framförhållning på ca 3 veckor. Eller använd köpt blåbärslikör.
  2. Se till att blåbärslikör och cava är väl kyld.
  3. Använd förslagsvis ett flöjtglas eller champagneglas.
  4. Mät och tillsätt blåbärslikör.
  5. Fyll på med Cava.
  6. Servera.
E-mail
Medel: 5 (6 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 71 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-09-14

Tillbehör och liknande recept: