Blåbärssnaps

Introduktion och förberedelse

Gör egen snaps med smak av blåbär.

Här med färska svenska blåbär men du kan ta frysta blåbär istället för färska.

Jag använde Brännvin special men det går fint med annan naturell vodka eller okryddat brännvin. Även gin funkar.

Serveringsförslag

  • Blåbärssnapsen serverar du väl kyld som vanlig snaps till kräftskiva, sillbord, smörgåsbord, julbord, påsk och midsommar.

Snapsen håller minst något år mörkt och svalt.

Blåbärssnaps serverad i snapsglas på bricka
Blåbärssnapsen passar som annan snaps till svensk högtidsmat som kräftor, julmat, påsk, midsommar, sillbord med mera.

50 cl blåbärssnaps

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 24 dagar 10 min
  • Klart på: 24 dagar 15 min

Ingredienser

  • 3 dl färska blåbär
  • 37 cl Brännvin Special, vodka eller okryddat brännvin

Tillagning

  1. Rensa och skölj blåbär.
  2. Lägg bären i en bunke, glasburk eller flaska och häll över spriten så det täcker blåbären. Tryck gärna ner blåbären med ett litet lock och en tyngd då de annars tenderar att flyta upp till ytan. Förslut.
  3. Låt stå övertäckt på ett mörkt ställe i 3 veckor att dra. Rör om förslagsvis tre gånger.
  4. Mixa bär och sprit med en stavmixer.
  5. Sila av i en silduk, finmaskig sil eller kaffefilter till en bringare.
  6. Häll tillbaka på flaska (använd en tratt) och förslut. Låt stå i 3 dagar till.
  7. Kan gärna lagras några månader men är klar att drickas.
  8. Servera blåbärssnapsen väl kyld.
E-mail
Medel: 5 (1 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 89 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-09-14

Tillbehör och liknande recept: