Baconlindad torskrygg
Baconlindad torskrygg med förslag på tillbehör.
En skiva bacon håller ihop torsken och ger god smak när man steker torsken.
Tillagning
- Se till att fisken är tinad. Lägg i kylen dagen innan eller lägg i vattenbad med kallt vatten några timmar. Man kan i nödfall tina den i mikron.
- Sätt ugnen på 200 grader vanlig ugn. Börja laga och förbereda tillbehör som förslagsvis havrerissallad eller det du vill ha till - se förslag ovan.
- Salta och peppra fisken.
- Linda en skiva bacon runt varje bit torsk.
- Bryn torsken i en ugnsfast stekpanna i olivoljan runt om några minuter tills de fått färg.
- Sätt in i mitten av ugnen. Laga fisken i ca 5-10 minuter till. Torsken ska ha en innertemperatur på 45-50 grader, yta likt pärlemor och gå att dela skivor.
- Ta ut samt servera torsken med önskade tillbehör.
Serveringsförslag
- Jag hade havrerissallad till samt lite extra babyspenat till - se bild.
- Vill du ha en kall sås till så kan du blanda en yoghurtsås med sweet chili, dillcrème eller ha en örtagårdssås eller smaksatt köpt crème fraiche till.
- Andra förslag som passar till är potatismos, rotsellerimos, ris, råris eller pasta samt en varm vitvinssås eller örtsås.
- Grönsaker som kokt broccoli eller gröna ärtor passar bra till.
- Grönsallad eller tomatsallad är fler förslag.
Val av fisk
Här har jag använt styckfryst MSC-märkt torskrygg som blev mycket god och fin. Kan ersättas med annan torskfilé såklart - färsk eller fryst. Annan fisk som laxfile funkar också.
Uppskattat näringsvärde per portion: 475 kcal