Baconlindad torskrygg

Introduktion och förberedelse

Baconlindad torskrygg med förslag på tillbehör.

En skiva bacon håller ihop torsken och ger god smak när man steker torsken.

Serveringsförslag

Val av fisk

Här har jag använt styckfryst MSC-märkt torskrygg som blev mycket god och fin. Kan ersättas med annan torskfilé såklart - färsk eller fryst. Annan fisk som laxfile funkar också.

Torskryggen lindad i bacon serverad med en matig sallad med havreris och grönsaker.
Torskryggen lindad i bacon serverad med en matig sallad med havreris och grönsaker.

4 port baconlindad torskrygg

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 450 gram torskrygg, 4 stycken styckfrysta eller färska torskfiléer
  • 2 msk olivolja
  • 4 skivor bacon
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar
  • TILLBEHÖR: 4 portioner havrerissallad eller andra valfria tillbehör

Tillagning

  1. Se till att fisken är tinad. Lägg i kylen dagen innan eller lägg i vattenbad med kallt vatten några timmar. Man kan i nödfall tina den i mikron.
  2. Sätt ugnen på 200 grader vanlig ugn. Börja laga och förbereda tillbehör som förslagsvis havrerissallad eller det du vill ha till - se förslag ovan.
  3. Salta och peppra fisken.
  4. Linda en skiva bacon runt varje bit torsk.
  5. Bryn torsken i en ugnsfast stekpanna i olivoljan runt om några minuter tills de fått färg.
  6. Sätt in i mitten av ugnen. Laga fisken i ca 5-10 minuter till. Torsken ska ha en innertemperatur på 45-50 grader, yta likt pärlemor och gå att dela skivor.
  7. Ta ut samt servera torsken med önskade tillbehör.
E-mail
Medel: 3.6 (8 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 475 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-02-15

Tillbehör och liknande recept: