Potatismos med örter

Introduktion och förberedelse

Potatismos med örter, nyttig olivolja är gott som tillbehör till det mesta speciellt till fest.

Jag hade moset till denna vildsvinsstek för att ge en idé om vad det passar till.

Varianter

  • Basilika, persilja, dragon och timjan är gott i moset men du kan såklart ta vilka örter du vill.
  • Dill passar att ha i moset är till fisk.
  • Istället för olivolja kan du välja smör.
  • Istället för mjölk kan du ta vatten eller kokspad.
  • Istället för färska kryddor kan du ta hackade frysta kryddor. De av märket Picard tycker jag är bra.

4 portioner potatismos med örter

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 600 gram skalad potatis, gärna ukama, mandel eller sparrispotatis
  • 1/2 dl olivolja eller 50 gram smör
  • 1 dl mjölk eller grädde
  • 0,5 pkt fryst hackad basilika eller motsvarande färsk
  • 0,5 dl hackad fryst persilja eller motsvarande färsk
  • 2 msk hackad färsk timjan eller 0,5 tsk torkad
  • Salt och peppar

Tillagning

  1. Skala, halvera och koka potatis mjuk. Det tar ca 20 minuter.
  2. Häll av potatisen.
  3. Mosa potatisen med en potatisstöt eller kör i potatispress.
  4. Blanda moset med i olivolja, mjölk och hackade örter till ett mos samt smaka av med salt och vitpeppar.
E-mail
Medel: 3.5 (13 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 196 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-10-20