Potatismos med örter

Introduktion och förberedelse

Potatismos med örter, nyttig olivolja är gott som tillbehör till det mesta speciellt till fest.

Basilika, persilja, dragon och timjan är gott i moset men du kan såklart ta vilka örter du vill. Dill exempelvis om moset är till fisk.

Istället för olivolja kan du välja smör. Istället för mjölk kan du ta vatten eller kokspad.

4 portioner potatismos med örter

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 600 gram skalad potatis, gärna ukama, mandel eller sparrispotatis
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl mjölk
  • 0,5 pkt fryst hackad basilika eller motsvarande färsk
  • 0,5 dl hackad fryst persilja eller motsvarande färsk
  • 2 msk hackad färsk timjan eller 0,5 tsk torkad
  • Salt och peppar

Tillagning

  1. Skala, halvera och koka potatis mjuk. Det tar ca 20 minuter.
  2. Häll av potatisen.
  3. Mosa potatisen med en potatisstöt eller kör i potatispress.
  4. Blanda moset med i olivolja, mjölk och hackade örter till ett mos samt smaka av med salt och vitpeppar.
E-mail
Medel: 3 (5 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 196 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-02

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.