Potatismos med örter

Potatismos med örter, nyttig olivolja är gott som tillbehör till det mesta speciellt till fest.
Basilika, persilja, dragon och timjan är gott i moset men du kan såklart ta vilka örter du vill. Dill exempelvis om moset är till fisk.
Istället för olivolja kan du välja smör. Istället för mjölk kan du ta vatten eller kokspad.

4 portioner potatismos med örter

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 600 gram skalad potatis, gärna ukama, mandel eller sparrispotatis
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl mjölk
  • 0,5 pkt fryst hackad basilika eller motsvarande färsk
  • 0,5 dl hackad fryst persilja eller motsvarande färsk
  • 2 msk hackad färsk timjan eller 0,5 tsk torkad
  • Salt och peppar

Tillagning

  1. Skala, halvera och koka potatis mjuk. Det tar ca 20 minuter.
  2. Häll av potatisen.
  3. Mosa potatisen med en potatisstöt eller kör i potatispress.
  4. Blanda moset med i olivolja, mjölk och hackade örter till ett mos samt smaka av med salt och vitpeppar.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer