Avokadokräm
Avokadokräm är en slät och mer krämig samt såsig variant av guacamole.
Avokado mixad till en slät kräm med crème fraiche smaksatt med lite citron.
En variant på vanlig guacamole.
Tillagning
- Dela, kärna ur och gröp ur avokadon. Lägg i en mixer. Eller använd en stavmixer i en hög smal skål.
- Mixa avokadon slät med citronsaft, crème fraiche salt och peppar.
Varianter
- Du kan använda färsk mogen avokado eller fryst tärnad och tinad avokado.
- Vegan avokadokräm kan du laga med Oatly Ifraiche.
- Crème fraiche kan bytas mot matyoghurt eller gräddfil för en smalare variant. Eller blanda. Ännu krämigare blir det med några msk majonnäs i.
Serveringsförslag
Passar som krämig kall sås och slät röra - några förslag jag gillar är till:
- Förrätt med ex. grillade pilgrimsmusslor, rökt lax med vit sparris (byt ut citronsåsen med avokadocrème), laxpaj med en grönsallad eller räksallad.
- Till huvudrätt med grillad fisk som lax, räkor eller kyckling med en bulgursallad till.
- Som dippa med tortillachips eller till tacos och taco- och texmexbuffé.
Uppskattat näringsvärde per portion: 145 kcal