Avokadokräm

Avokadokräm är en slät och mer krämig samt såsig variant av guacamole. Avokado mixad med créme fraiche och lite citron.

Passar som krämig kall sås och slät röra till förrätt med ex. grillade pilgrimsmusslor, rökt lax, räksallad; till huvudrätt med grillad fisk som lax eller kyckling; vidare till dipp med tortillachips eller till tacos och tex mex.

4 portioner avokadokräm eller avokadoröra

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 1 avokado
  • 4 msk crème fraiche
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Dela, kärna ur och gröp ur avokadon. Lägg i en mixer. Eller använd en stavmixer i en hög smal skål.
  2. Mixa avokadon slät med citronsaft, crème fraiche salt och peppar.
E-mail
Medel: 4.5 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-11

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. Jag är utbildad till kock i Marinen samt till kulinarisk kock och måltidskreatör på Restauranghögskolan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig.