Panerad hel spätta med guacamole
Panerad spätta med guacamole och paprika.
Tillagning
- Börja koka potatis om du vill ha det till - räkna ca 20 minuters koktid.
- Ta ut avokadoköttet och mosa det med en gaffel.
- Tillsätt finhackad paprika och gräddfil samt saften av en citron. Lite socker och tabasco kan man också ha i.
- Torka fisk.
- Häll upp mjölet på en tallrik, salta och peppra.
- Vänd sedan fisk i mjölet. På nästa tallrik vänds de i uppvispat ägg och på den sista i ströbröd.
- Värm en stekpanna och stek fisken i olja och smör ca 2-3 minuter per sida tills fisken är genomstekt. Det kan ta lite längre tid med hel plattfisk som har skinn och ben kvar.
- Servera de stekta spättorna med guacamolen som sås, citronklyfta samt kokt potatis.
Serveringsförslag
- Till spättan hade jag en guacamole. Det är mosad avokado blandat med gräddfil, finhackad paprika och citronsaft.
- Kokt eller pressad potatis passar till samt kokta sockerärtor eller gröna ärtor.
Varianter
Plattfiskar som rödspätta är även mycket goda att bara steka i smör - speciellt om de är hela med skinn. Vänd i lite rågmjöl eller vetemjöl blandat med något krm salt och vitpeppar innan om du vill.
Att dricka till
En ljus lageröl är gott till.
Uppskattat näringsvärde per portion: 653 kcal