Kall avokadosoppa med räkor

Introduktion och förberedelse för tillagning

Mixa avokado till en kall soppa och servera med räkor. En god förrätt, lätt middag eller lunch. Nybakt bröd passar till avokadosoppan.

Vintips till avokadosoppa är vitt smakrikt vin av Semillondruvan.

4 portioner kall avokadosoppa

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 4 mogna avokados
  • 5 dl grönsaksbuljong (kall)
  • 1 dl crème fraîche
  • 0,5 finhackad schalottenlök
  • 3 msk citronsaft
  • salt och peppar från kvarn
  • 1 pressad vitlöksklyfta (valfritt)
  • 2 dl handpillade räkor till garnering

Tillagning

  1. Använder du buljongtärning så värm upp vatten och lös upp tärningen och låt sedan svalna.
  2. Skala och finhacka schalottenlöken.
  3. Mixa grönsaksbuljong och lök i en mixer eller använd en stavmixer i en gryta.
  4. Dela, kärna ur och gröp ur avokadosarna och tillsätt dem tillsammans med crème fraîche, pressad vitlök och citronsaft. Mixa till en slät soppa.
  5. Smaka av med salt och peppar.
  6. Kyl soppan eller mixa ner några isbitar så kyls den snabbt.
  7. Skala räkor.
  8. Servera avokadosoppan kall i kopp eller sopptallrik och strö över räkor.
E-mail
Medel: 3.9 (10 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-21

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.