Så delar du en avokado

Introduktion och förberedelse

Tips på hur du delar en avokado och gröper ur den till två fina halvor.

Halvorna kan du sedan skiva eller tärna eller fylla som de är med skagen och servera som räkfyllda 80-tals avokados.

1 avokado

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 1 avokado
  • 1 kniv

Tillagning

  1. Det kan vara svårt att veta om avokadon är mogen. Men om man luktar och klämmer lite försiktigt så ska den dofta och kännas lite mjuk. Ofta är avokadon i affären nästan mogen, då kan man låta avokadon ligga framme någon dag.
  2. Användbara och snygga halvor utan kärna och skal får man lättast på följande vis: skär ett snitt genom köttet runt hela kärnan.
  3. Vrid isär halvorna. Kärnan hamnar i den ena halvan.
  4. Hugg kniven försiktigt men bestämt i kärnan och vrid till så att kärnan lossnar från frukten, men sitter kvar på knivbladet.
  5. Ta en större stabil men tunn sked (alltså inte träslev eller liknande) och gröp från kanten i ett steg ut köttet.
  6. Vips så har du snygga halvor att skiva, tärna eller mosa.
  7. Pensla gärna avokadon med citron eller vinäger om den ska ligga framme annars mörknar den.
E-mail
Medel: 4 (1 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-20

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Följ på Youtube, Facebook och sociala medier

Prenumerera på min Youtube-kanal och kolla in mina receptfilmer. Följ på Facebook, Instagram och Pinterest för säsongstips och nya recept.

Läs mer

Gör din egen mozzarella

Gör din egen mozzarellaost från grunden. Det är lättare än man tror och den blir mycket god.

Läs mer

Recept