Avokado, mango och tomatsalsa

Avokado, mango och tomatsalsa passar till kyckling, fisk eller fläsk. Fluffiga majs- och paprikapannkakor, yoghurt och salsa är också en god kombination (och vegetarisk).

4 portioner avokado, mango och tomatsalsa

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 1 avokado
  • 1 mango
  • 1/4 rödlök
  • 1 tomat
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk vinäger

Tillagning

  1. Dela avokadon i halvor. Ta ur kärnan. Gröp ur avokadon och tärna den grovt samt lägg i en bunke. Tillsätt vinäger och rör om.
  2. Skala mangon med en potatisskalare. Skär av kinderna och tärna mangoköttet i bitar. Lägg med avokadon.
  3. Skär tomaten i tärningar.
  4. Finhacka rödlöken.
  5. Lägg allt i en skål och rör i olivoljan. Smaka av med salt och peppar samt vinäger.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan och har ett Advanced Certificate i drycker. Jag är medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine Pro, Slowfood och Sveriges Matskribenters Förening. 

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Saftig babka med kanel- och valnötsfyllning

Här är det enkla receptet. 

Läs mer

Sponsrat