Apelsinjuice

Introduktion och förberedelse

Apelsinjuice kan du pressa i juicepress eller köra i råsaftcentrifug.

Hemgjord apelsinjuice av mogna apelsiner blir mycket god och nyttig.

1 glas

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 4 apelsiner

Tillagning

  1. I juicepress: halvera apelsinerna och pressa dem till juice.
  2. I råsaftcentrifug: skala eller skär bort skalet på apelsinerna. Halvera dem och kör dem till juice i råsaftcentrifugen.
E-mail
Medel: 3.2 (5 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-18

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat så gott? Här hittar du svaret samt mina bästa tips på hur du lyckas vid grillen samt recept på goda marinader, såser, förrätter, grillspett och andra tillbehör.

Läs mer

Recept och tips till midsommar

Jordgubbar, matjes, färskpotatis och gräddfil är klassiskt till midsommar. Sen kanske lite grill på det. Här är lite tips på klassisker samt passande rätter att fira sommaren med.

Läs mer