Sellerijuice
Sellerijuice smaksatt med lite morot du mixar i råsaftcentrifug.
Du kan ta enbart selleri eller som i mitt förslag här mixa med lite morötter som har lite mer sötma för en god smak på sellerijuicen.
Tillagning
- Skölj stjälksellerin.
- Skala morötter (om de är kravmärkta morötter med fint skal behövs de ej skalas) och skär bort blomfäste och eventuella fula delar.
- Kör selleri och morot i råsaftcentrifugen.
- Rör om och servera sellerijuicen. Kan också kylas. Gott med is i också.
- Kan förvaras i kylen några dagar. Rör om innan servering.
Varianter
- Du kan ta enbart selleri om du vill. Dubbla då mängden selleri nedan.
Du kan byta ut moroten eller lägga till andra grönsaker. Några förslag är:
- Tre äpplen eller en liten eller halv gurka.
- Smaksätta med saften från en halv lime eller citron och/eller ta med en apelsin, blodapelsin, pomela eller grapefrukt.
- Juica med babyspenat eller grönkål mellan selleribitarna. Eller mixa i med en stavmixer när du har färdig juice.
- Mixa med 1-2 skalad och klyftad rödbeta i början.
Uppskattat näringsvärde per portion: 34 kcal