Sellerijuice

Introduktion och förberedelse

Sellerijuice smaksatt med lite morot du mixar i råsaftcentrifug.

Du kan ta enbart selleri eller som i mitt förslag här mixa med lite morötter som har lite mer sötma för en god smak på sellerijuicen.

Varianter

  • Du kan ta enbart selleri om du vill. Dubbla då mängden selleri nedan.

Du kan byta ut moroten eller lägga till andra grönsaker. Några förslag är:

  • Tre äpplen eller en liten eller halv gurka.
  • Smaksätta med saften från en halv lime eller citron och/eller ta med en apelsin, blodapelsin, pomela eller grapefrukt.
  • Juica med babyspenat eller grönkål mellan selleribitarna. Eller mixa i med en stavmixer när du har färdig juice.
  • Mixa med 1-2 skalad och klyftad rödbeta i början.

1 glas sellerijuice med morot

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 6 stavar stjälkselleri
  • 3 morötter

Tillagning

  1. Skölj stjälksellerin.
  2. Skala morötter (om de är kravmärkta morötter med fint skal behövs de ej skalas) och skär bort blomfäste och eventuella fula delar.
  3. Kör selleri och morot i råsaftcentrifugen.
  4. Rör om och servera sellerijuicen. Kan också kylas. Gott med is i också.
  5. Kan förvaras i kylen några dagar. Rör om innan servering.
E-mail
Medel: 3.8 (6 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 34 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-01-07

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.