Morotsjuice

Introduktion och förberedelse

Råsaft eller juice från råa morötter är mycket gott, nyttigt och billigt.

Du behöver en råsaftcentrifug för att göra morotsjuicen.

Köpa gärna svenska kravmärkta morötter. Små vårmorötter eller stora morötter blir gott vilket som. Har de fint skal behövs de bara skrubbas. Skär dock bort blastfäste och eventuella fula delar.

Råsaft på morötter är mycket prisvärt och kanske den billigaste råsaften du kan göra själv.

Kan förvaras i kylen några dagar.

Servera gärna juicen kall. Använd gärna kalla morötter om du vill dricka juicen direkt. Eller servera med isbitar.

Varianter

  • Gott är att smaksätta morotsjuicen med är en tsk finriven färsk ingefära.
  • Vidare kan man köra i en halv skalad citron eller lime mellan morötterna för extra smak.
  • Kan även blandas ut med färsk apelsinsjuice eller valfri juice.
  • Annat som passar att blanda och köra med morötterna är gurka, äpple, rödbeta, stjälkselleri, skalad apelsin, päron, grönkål eller broccoli.
  • Kan även mixas med bär som jordgubbar eller blåbär.
  • Eller kör i babyspenat i början eller mixa i med stavmixer.

2 glas morotsjuice

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 300 gram morötter, gärna kravodlade
  • 1 tsk riven färsk ingefära (valfritt)

Tillagning

  1. Skär bort fäste och fula delar.
  2. Skala morötterna.
  3. Kör morötterna till juice i råsaftcentrifug. Vill du ha i ingefära så skala den och tillsätt den efter halva morötterna.
  4. Morotsjuicen är klar att servera. Rör gärna om den lite innan.
E-mail
Medel: 3.2 (9 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 34 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-01-07

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.