Morotsjuice

Råsaft eller juice från råa morötter är mycket gott, nyttigt och billigt. Du behöver en råsaftcentrifug för att laga morotsjuicen. Förvaras i kylen och servera gärna kall.

Gott är att smaksätta morotsjuicen med lite färsk ingefära. Vidare kan man ha lite citronsaft i. Gott att blanda med färsk apelinsjuice.

Ta gärna kalla morötter om du vill dricka juicen direkt - morotsjuicen är godast kall.

2 glas morotsjuice

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 300 gram morötter, gärna kravodlade
  • 1 tsk riven färsk ingefära (valfritt)

Tillagning

  1. Skär bort fäste och fula delar.
  2. Skala morötterna.
  3. Kör morötterna till juice i råsaftcentrifug. Vill du ha i ingefära så skala den och tillsätt den efter halva morötterna.
  4. Morotsjuicen är klar att servera. Rör gärna om den lite innan.
E-mail
Medel: 3 (7 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-03

Författare:

Jag är matskribent samt kock. Läs mer om mig.