Morotsjuice

Introduktion och förberedelse

Råsaft eller juice från råa morötter är mycket gott, nyttigt och billigt. Du behöver en råsaftcentrifug för att laga morotsjuicen. Förvaras i kylen och servera gärna kall.

Gott är att smaksätta morotsjuicen med lite färsk ingefära. Vidare kan man ha lite citronsaft i. Gott att blanda med färsk apelinsjuice.

Ta gärna kalla morötter om du vill dricka juicen direkt - morotsjuicen är godast kall.

2 glas morotsjuice

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 300 gram morötter, gärna kravodlade
  • 1 tsk riven färsk ingefära (valfritt)

Tillagning

  1. Skär bort fäste och fula delar.
  2. Skala morötterna.
  3. Kör morötterna till juice i råsaftcentrifug. Vill du ha i ingefära så skala den och tillsätt den efter halva morötterna.
  4. Morotsjuicen är klar att servera. Rör gärna om den lite innan.
E-mail
Medel: 3 (7 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 34 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-02

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.