Harvey Wallbanger

Harvey Wallbanger är en klassisk drink eller cocktail med vodka, Galliano - Italiensk örtlikör, apelsinjuice och is. En Screwdriver toppad med Galliano.

Serveras i högt highball-glas, tumbler eller valfritt stort drinkglas. Sugrör är valfritt. Kan förslagsvis garneras med apelsinskiva eller klyfta samt körsbär på drinkpinne.

Använd gärna fin färskpressad apelsinjuice typ Brämhults eller annan råsaft. Se till att den är kall. Med krossad is blir drinken bäst tycker jag.

Drinken Harvey Wallbanger sägs påhittad av Galliano som i en reklamkampanj på 70-talet skapade drinken och en historia om en surfare i Kalifornien som beställde en Screwdriver toppad med shot Galliano. Galliano är en örtlikör som smakar mycket vanilj.

1 glas Harvey Wallbanger

  • Förberedelse: 1 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 2 min

Ingredienser

  • 4-6 cl vodka
  • 9 cl apelsinjuice, färskpressad
  • 1,5 cl Galliano
  • 1 dl isbitar eller krossad is

Tillagning

  1. Mät upp vodka och Galliano samt toppa upp med apelsinjuice
  2. Lägg upp isbitar eller krossad is i ett tumbler-glas eller liknande.
E-mail
Medel: 4.3 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-17

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. 2003 skapade jag Receptfavoriter. Sedan dess har jag lagat, skrivet, fotograferat och lagt upp tusentals recept. Jag är utbildad kock i Marinen samt har en Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig och sidan. 

Laga en värmande höstgryta.

Låt en gryta puttra på spisen till middagen. Här hittar du alla mina grytor med kött, högrev, vilt, grönsaker, vegetariska, med lamm med mera - massor med förslag.

Läs mer

Napoleonbakelsens dag 17 november

Oklart varför denna dag finns men en så god bakelse tackar inte jag nej till. Frasiga lager med smördeg, grädde smaksatt med äppelmos och så fin rosa hallonglasyr på toppen - MUMSA!

Läs mer

Recept