Fruktjuice

Introduktion och förberedelse

Fruktjuice med råsaftcentrifug. God juice med clementin eller apelsin, päron, äpple, citron och mosad banan.

Du kan variera frukter efter tillgång.

1 glas fruktjuice

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 2 clementiner eller 1 apelsin
  • 1 päron
  • 1 äpple
  • 0,5 citron
  • 1 mosad banan (eller mixa i den med stavmixer)

Tillagning

  1. Skala citrus och dela i bitar så de går ner i råsaftcentrifugen.
  2. Skölj och klyfta päron samt äpple. Skär bort kärnhuset.
  3. Dela och skär bort skalet på citronen.
  4. Kör citrus, päron, äpple och citron till juice i råsaftcentrifugen.
  5. Skala och mosa bananan och tillsätt den. Eller mixa i den med stavmixer eller i drinkmixer.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-04-18

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Säsong för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta.

Läs mer

Recept och tips till midsommar

Jordgubbar, matjes, färskpotatis och gräddfil är klassiskt till midsommar. Sen kanske lite grill på det. Här är lite tips på klassisker samt passande rätter att fira sommaren med.

Läs mer