Fruktjuice

Introduktion och förberedelse

Fruktjuice med råsaftcentrifug. God juice med clementin eller apelsin, päron, äpple, citron och mosad banan.

Du kan variera frukter efter tillgång.

Annat som passar i att juica med är gurka, selleri, babaspenat, jordgubbar, melon, blåbär med mera.

1 glas fruktjuice

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 2 clementiner eller 1 apelsin
  • 1 päron
  • 1 äpple
  • 0,5 citron
  • 1 mosad banan (eller mixa i den med stavmixer)

Tillagning

  1. Skala citrus och dela i bitar så de går ner i råsaftcentrifugen.
  2. Skölj och klyfta päron samt äpple. Skär bort kärnhuset. Skala om du vill.
  3. Dela och skär bort skalet på citronen.
  4. Kör citrus, päron, äpple och citron till juice i råsaftcentrifugen.
  5. Skala och mosa bananen och tillsätt den i den färdiga juicen. Den är inte så bra idé att köra i centrifugen tycker jag. Eller mixa i den med stavmixer eller i drinkmixer i juicen.
E-mail
Medel: 4.3 (3 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 43 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-01-07

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.