Fruktjuice

Fruktjuice med råsaftcentrifug. God juice med clementin eller apelsin, päron, äpple, citron och mosad banan.

Du kan variera frukter efter tillgång.

1 glas fruktjuice

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 2 clementiner eller 1 apelsin
  • 1 päron
  • 1 äpple
  • 0,5 citron
  • 1 mosad banan (eller mixa i den med stavmixer)

Tillagning

  1. Skala citrus och dela i bitar så de går ner i råsaftcentrifugen.
  2. Skölj och klyfta päron samt äpple. Skär bort kärnhuset.
  3. Dela och skär bort skalet på citronen.
  4. Kör citrus, päron, äpple och citron till juice i råsaftcentrifugen.
  5. Skala och mosa bananan och tillsätt den. Eller mixa i den med stavmixer eller i drinkmixer.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-19

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. Jag är utbildad kock i Marinen, har en Fil.kand i Måltidsvetenskap och ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om om mig.

Cheesecake med pepparkaksbotten

Gör botten till cheesecaken av smulade pepparkakor istället för Digestivekex så passar den till advent, lucia och jul. Här två varianter - en Nobake cheesecake - kallrörd variant och en som bakas i ugnen.

Läs mer

Recept

Skumtoppar på pepparkakor

En variant på skumtoppar som är spritsade på pepparkakor du kan garnera med valfritt strössel. Passar till advent och jul eller när som.

Läs mer

Recept