Campari apelsin

Campari apelsin med färskpressad apelsinjuice är en genialiskt simpel men läskande drink eller cocktail som funkar som fördrink, välkomstdrink eller longdrink. Kallas även Campari Orange eller Campari Juice.

Vill du ha en hel kanna eller bål till flera personer så kan du räkna till en del apelsinjuice en halv del campari exempelvis 1 liter juice och 5 dl campari. Sedan kan du fylla en hel kanna och blanda i is och skivad lime.

Se till att juice och campari är väl kylt. Pressa gärna egen apelsinjuice av färska apelsiner eller köp en finare färdig och färskpressad apelsinjuice med fruktkött exempelvis Innocent, Brämhults, Saltå kvar eller liknande.

Kan garneras med en skiva citron, lime eller apelsin. Lyxigare är cocktailpinnar med färsk frukt. Gott till är snacks eller rostade nötter.

Alkohofri variant:

Vill du ha den alkoholfri så skippar du Campari och byter mot några droppar Grenadin som är en alkoholfri bitter och söt saft av granatäpple.

2 glas Campari apelsin

 • Förberedelse: 2 min
 • Tillagning: 1 min
 • Klart på: 3 min

Ingredienser

 • 1 dl Campari
 • 2 dl pressad färsk apelsinjuice
 • 2 skivor citron, apelsin eller lime
 • 5-10 isbitar eller 1,5 dl krossad is (valfritt)

Tillagning

 1. Se till att juice och campari är väl kylt. Lägg gärna glasen i frysen och kyl dem om du vill.
 2. Fördela is i glasen (valfritt). Förslag på glas är highballglas, drinkglas eller andra valfria glas som på bilden.
 3. Mät upp upp och fördela campari och fyll på apelsinjuice.
 4. Garnera med en lime-, apelsin- eller citronskiva på varje glas.
E-mail
Medel: 5 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-07-22

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. 2003 skapade jag Receptfavoriter. Sedan dess har jag lagat, skrivet, fotograferat och lagt upp tusentals recept. Jag är utbildad kock i Marinen samt har en Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig och sidan. 

Laga en värmande höstgryta.

Låt en gryta puttra på spisen till middagen. Här hittar du alla mina grytor med kött, högrev, vilt, grönsaker, vegetariska, med lamm med mera - massor med förslag.

Läs mer

Napoleonbakelsens dag 17 november

Oklart varför denna dag finns men en så god bakelse tackar inte jag nej till. Frasiga lager med smördeg, grädde smaksatt med äppelmos och så fin rosa hallonglasyr på toppen - MUMSA!

Läs mer

Recept