Vitlöksbröd med mozzarella

Gott som tillbehör till soppa; pasta; som varma mackor; eller aptitretare till det mesta. Du kan laga vitlöksbröden med olivolja eller smör.
Här har jag valt bake-off baguette men du kan såklart ta valfritt ljust bröd som surdegsbaguette, rostbröd, lantbröd, chiabatta med mera.
Fryst hackad persilja är smidigt att använda.
Istället för riven mozzarella på påse så kan du ta fin mozzarella i lag och skiva den tunt och lägga på vitlöksbröden.

4 portioner vitlöksbröd med mozzarella

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 2 bake-off baguetter
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 dl olivolja eller mjukt smör
  • 1 msk hackad persilja
  • 4 dl riven mozzarella

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Sätt in bake-off baguetterna och baka dem i 10 minuter medan du förbereder vitlöken. Lägg dem på bakplåtspapper.
  3. Skala och pressa vitlök i en skål.
  4. Blanda vitlöken med olja. Vill du använda smör så använd mjukt smör (använd mikron).
  5. Tillsätt hackad persilja och rör om.
  6. Skär baguetterna i halvor på längden.
  7. Pensla eller bred på vitlöksblandningen.
  8. Lägg tillbaka baguettehalvorna på bakplåtspappret på plåten.
  9. Fördela den rivna mozzarellen på bröden.
  10. Baka vitlöksbröden till osten smält och fått fin färg i ca 10 minuter.
  11. Ta ut och servera vitlöksbröden direkt.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer