Vitlöksbröd med mozzarella
Fixa goda vitlöksbröd med mozzarella och servera till till soppa; pasta; som varma mackor; eller aptitretare till det mesta. Du kan laga vitlöksbröden med olivolja eller smör.
Tillagning
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Sätt in bake-off baguetterna och baka dem i 10 minuter medan du förbereder vitlöken. Lägg dem på bakplåtspapper.
- Skala och pressa vitlök i en skål.
- Blanda vitlöken med olja. Vill du använda smör så använd mjukt smör (använd mikron).
- Tillsätt hackad persilja och rör om.
- Skär baguetterna i halvor på längden.
- Pensla eller bred på vitlöksblandningen.
- Lägg tillbaka baguettehalvorna på bakplåtspappret på plåten.
- Fördela den rivna mozzarellen på bröden.
- Baka vitlöksbröden till osten smält och fått fin färg i ca 10 minuter.
- Ta ut och servera vitlöksbröden direkt.
Varianter
- Här har jag valt bake-off baguette men du kan såklart ta valfritt ljust bröd som surdegsbaguette, rostbröd, lantbröd, chiabatta med mera.
- Fryst hackad persilja är smidigt att använda.
- Istället för riven mozzarella på påse så kan du ta fin mozzarella i lag och skiva den tunt och lägga på vitlöksbröden. Eller gå all-in överkurs och göra egen mozzarella samt baka egen baguette.
- Du kan skippa mozzarella och bara ta på olivolja och flingsalt för en vegan variant på vitlöksbröden.
Uppskattat näringsvärde per portion: 334 kcal