Vitlöksbröd med mozzarella

Introduktion och förberedelse

Fixa goda vitlöksbröd med mozzarella och servera till till soppa; pasta; som varma mackor; eller aptitretare till det mesta. Du kan laga vitlöksbröden med olivolja eller smör.

Här har jag valt bake-off baguette men du kan såklart ta valfritt ljust bröd som surdegsbaguette, rostbröd, lantbröd, chiabatta med mera.

Fryst hackad persilja är smidigt att använda.

Istället för riven mozzarella på påse så kan du ta fin mozzarella i lag och skiva den tunt och lägga på vitlöksbröden. Eller gå all-in överkurs och göra egen mozzarella samt baka egen baguette.

4 portioner vitlöksbröd med mozzarella

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 2 bake-off baguetter
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 dl olivolja eller mjukt smör
  • 1 msk hackad persilja
  • 4 dl riven mozzarella

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Sätt in bake-off baguetterna och baka dem i 10 minuter medan du förbereder vitlöken. Lägg dem på bakplåtspapper.
  3. Skala och pressa vitlök i en skål.
  4. Blanda vitlöken med olja. Vill du använda smör så använd mjukt smör (använd mikron).
  5. Tillsätt hackad persilja och rör om.
  6. Skär baguetterna i halvor på längden.
  7. Pensla eller bred på vitlöksblandningen.
  8. Lägg tillbaka baguettehalvorna på bakplåtspappret på plåten.
  9. Fördela den rivna mozzarellen på bröden.
  10. Baka vitlöksbröden till osten smält och fått fin färg i ca 10 minuter.
  11. Ta ut och servera vitlöksbröden direkt.
E-mail
Medel: 4.7 (3 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 334 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-31

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.