Zucchinisoppa

Introduktion och förberedelse

Zucchinisoppa är god som förrätt, lunch eller lätt middag. En soppa på mixad fräst zucchini med lite fräst tärnad zucchin i samt riven parmesan, vitlök, färsk basilika, oregano och grädde.

Stekt tärnad zucchini och riven parmesan är valfritt i. Ett gott bröd eller varma mackor passar till.

Parmesanost och annan ost är ej vegetarisk om den innehåller löpe. Välj en vegan ost med enzym istället. Uteslut ev. parmesanost från receptet om du vill.

4 portioner zucchinisoppa

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 0,5 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 4 msk olivolja
  • 2 zucchini, ca 800 gram
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 8 dl vatten
  • 1 krm torkad oregano
  • 2 blad färsk hackad basilika eller 1 krm torkad basilika
  • 2 krm salt
  • 1 krm vit- eller svartpeppar
  • 2 dl grädde
  • 0,5 dl riven parmesan

Tillagning

  1. Skala och hacka löken. Skala och pressa vitlöken. Lägg i en stor kastrull med olivoljan.
  2. Fräs lök och vitlök under tiden du strimlar zucchinis.
  3. Skölj, strimla, riv eller tärna zucchinis fint. Spara ev. ca 1/4 och hacka som tärningar att ha som garnering vid servering.
  4. Fräs zucchinin med löken i några minuter.
  5. Tillsätt grönsaksbuljongtärning, oregano, basilika, salt, peppar och vatten. Rör om och koka upp.
  6. Låt koka på medelvärme, gärna med lock, i 20 minuter.
  7. Fräs den tärnade zucchinin i lite olivolja om du vill ha det till garnering vid servering.
  8. Tillsätt grädden på slutet och mixa sedan zucchinisoppan slät med en stavmixer (mixning är valfritt men det blir gott).
  9. Smaka av soppan med salt, peppar samt hälften av den rivna parmesanen.
  10. Servera zucchinisoppan med den stekta tärnade zucchinin samt strö över riven parmesan.
E-mail
Medel: 4.2 (106 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 412 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-07-28