Zucchini med vitlöksfrästa räkor

Gott med sallad, bönsallad, quinoa, matvete, ris eller bröd. Funkar också som förrätt eller på buffé.

4 portioner zucchini med vitlöksfrästa räkor

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 500 g räkor med skal
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 stor zucchini ca 250 gram
  • 0,5 tsk sambal oelek chili
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk hackad färsk salvia (valfritt)
  • 1 msk citronsaft eller fin vinäger

Tillagning

  1. Skala räkorna och lägg på en tallrik.
  2. Skala och pressa vitlöken i en stor stekpanna eller wok. Tillsätt olivolja och sambal oelek.
  3. Dela zucchinin på längden och skär i skivor. Tillsätt den till pannan.
  4. Fräs zucchini, vitlök och chili i några minuter.
  5. Lägg i räkorna och fräs ytterligare någon minut.
  6. Smaka av med salt, peppar, salvia och citronsaft.
  7. Zucchinin och räkorna är klara att serveras.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer