Zucchini med vitlöksfrästa räkor

Gott med sallad, bönsallad, quinoa, matvete, ris eller bröd. Funkar också som förrätt eller på buffé.

4 portioner zucchini med vitlöksfrästa räkor

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 500 g räkor med skal
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 stor zucchini ca 250 gram
  • 0,5 tsk sambal oelek chili
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk hackad färsk salvia (valfritt)
  • 1 msk citronsaft eller fin vinäger

Tillagning

  1. Skala räkorna och lägg på en tallrik.
  2. Skala och pressa vitlöken i en stor stekpanna eller wok. Tillsätt olivolja och sambal oelek.
  3. Dela zucchinin på längden och skär i skivor. Tillsätt den till pannan.
  4. Fräs zucchini, vitlök och chili i några minuter.
  5. Lägg i räkorna och fräs ytterligare någon minut.
  6. Smaka av med salt, peppar, salvia och citronsaft.
  7. Zucchinin och räkorna är klara att serveras.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad kock med fil. kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan, medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine de Rôtisseurs Pro, Sveriges Matskribenters Förening samt ett Advanced Certificate i drycker. Jag har också skrivit en bok om Calvados

Blåbärstips

Här hittar du recept och lite intressanta fakta om blåbär - som är ett falskt bär - egentligen är det en liten frukt men vi kallar det ändå bär. Baka blåbärspaj, gör blåbärssylt eller annat gott med vora goda blåbär. 

Läs mer

Lingon - skogens röda guld

I skogen kan man ännu hitta lingon. Fram till första frosten brukar man säga att lingonen är fina att plocka. Här hittar du recepten du behöver för lingonsylt, rårörda lingon, lingondricka, lingonparfait med mera.

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer

Färsk svensk majs

Tidig höst är säsong för fin och god svensk söt majs. Enkelt och gott är kokt majskolv med smör, flingsalt och nymalen svartpeppar men det finns även mycker mer man kan laga med god majs - prova majssoppa eller plättar. Dessutom passar majs som tillbehör till det mesta. Och är du trött på burkmajs så passa på nu när majsen är billig att frysa in färsk kokt majs i lagom portionspåsar. 

Läs mer