Heta räkor med pasta

Heta räkor med pasta. En god räkpasta med chili, vitlök, riven ost, spenat och god pasta som spagetti, tagliatelle eller penne.

Vill du har mer såsighet tillsätt: 2 dl grädde, creme fraiche eller 1 pkt 400 gram krossade tomater (valfritt).

Att dricka till:

Vintips till pasta med heta räkor blir ett fylligt vitt vin ex. Gewurtztraminer från Alsace.

4 portioner heta räkor med pasta räkpasta

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 3 dl skalade räkor eller 1 påse oskalade räkor 500 gram
  • 400 g pasta som spagetti, tagliatelle eller penne
  • 1 dl olivolja
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 tsk chili flakes eller två spanska pepparfrukter; eller 2 tsk sambal oelek
  • 1 dl nyriven parmesanost eller grana padano
  • 0,5 tsk salt
  • 65 gram babyspenat

Tillagning

  1. Skala räkorna om de ej är skalade.
  2. Koka upp vatten till pastan och börja koka pastan enligt paketet, ca 10 minuter.
  3. Häll olivoljan i en kastrull.
  4. Grovhacka räkorna.
  5. Skala och pressa vitlöken samt hacka chilin fint.
  6. Fräs vitlöken och chilin i olivoljan någon minut under omrörning. Ta av från värmen och blanda i räkorna.
  7. Riv ost.
  8. Skölj spenat.
  9. Häll av pastan och blanda med räkorna i olivoljan, salt, spenat samt riven ost.
  10. Pasta med heta räkor är klar att servera.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-09

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är matskribent samt kock sedan 25 år. 2003 skapade jag Receptfavoriter. Sedan dess har jag lagat, skrivet, fotograferat och lagt upp tusentals recept. Jag är utbildad kock i Marinen samt har en Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan. Vidare har jag ett WSET-diplom i drycker. Läs mer om mig och sidan. 

Laga en värmande höstgryta.

Låt en gryta puttra på spisen till middagen. Här hittar du alla mina grytor med kött, högrev, vilt, grönsaker, vegetariska, med lamm med mera - massor med förslag.

Läs mer

Napoleonbakelsens dag 17 november

Oklart varför denna dag finns men en så god bakelse tackar inte jag nej till. Frasiga lager med smördeg, grädde smaksatt med äppelmos och så fin rosa hallonglasyr på toppen - MUMSA!

Läs mer

Recept