Varmrökt lax med gurksallad
Köp en bit varmrökt lax och servera med en frisk och god gurksallad.
Gurksalladen är skivad gurka i matyoghurt samt creme fraiche och den friska smaken passar bra ihop med varmrökt lax.
Tillagning
- Lägg upp laxen på ett fat. Värm den ev. i mikron eller ugnen lite innan servering. Varmrökt lax är godast lite ljummen.
- Skölj gurkan. Skala ev. några ränder i skalet på gurkan med en potatisskalare.
- Dela gurkan på längden.
- Gröp och skrapa ur fröna med en tesked.
- Skiva gurkan i 0,5 cm breda skivor.
- Lägg gurkskivorna i en skål och tillsätt matyoghurt, creme fraiche, salt, dill, citronsaft och svartpeppar. Smaka av med ev. mer salt, citron och peppar.
- Servera laxen med gurksalladen bredvid.
Serveringsförslag
- Gott med kokt potatis som färskpotatis eller delikatesspotatis.
- Lättlagat som sommarlunch, enkel middag eller serverad på en buffé exempelvis till påsk, midsommar eller jul.
Varianter
Du kan också ha majonnäs istället för matyoghurt i.
Uppskattat näringsvärde per portion: 433 kcal