Varmrökt lax med gräslökssås
Varmrökt lax med gräslökssås, kokt potatis samt avokado- och tomatsallad. Laxen passar till påsk, sommarlunch, buffé eller middag.
Enkelt att laga till många samt gott och nyttigt att äta.
Tillagning
- Skala och koka potatisen. Har potatisen fint skal så räcker det att skrubba och putsa dem.
- Dela avokadon och ta ur kärnan. Gröp ur den och grovhacka avokadon samt lägg upp på fat. Skjölj och tärna tomaterna. Blanda avokado, tomat, olivolja samt vinäger med lite salt och vitpeppar på ett serveringsfat eller skål.
- Blanda yoghurt, majonnäs samt creme fraiche med hackad gräslök, salt och peppar i en skål till en kall sås. Smaka av gräslökssåsen med salt och peppar.
- Värm den varmrökta laxen i ugnen i 5 minuter på 175 grader. Den kan också serveras kall.
- Lägg upp på fat eller skär upp den varmrökta laxen i fyra portioner och lägg upp på tallrik.
- Servera den varmrökta laxen på fat eller tallrik med potatis, gräslökssåsen, kokt potatis samt avokado- och tomatsallad.
Vintips:
Till varmrökt lax passar ett vitt vin som ex. en Gewurtztraminer eller Riesling från Alsace eller Tyskland alternativt Chardonnay från Australien eller Chile.
Uppskattat näringsvärde per portion: 523 kcal