Torskpanna
Torskpanna till vardags eller fest. Torskbitar i krämig sås med citron, crème fraiche, fänkål och morot. Snabblagat, nyttigt och gott.
Tillagning
- Förbered önskade tillbehör ex. börja koka ris eller potatis. Se förslag ovan.
- Skär torsken i tärningar ca 3x3 cm.
- Skala och slanta morot. Skölj dela och tärna fänkål. Skala och hacka lök.
- Skölj citron och riv skalet fint av en fjärdedel. Spara citronklyftan att smaka av torskgrytan senare.
- Värm smör i en stor stekpanna - gärna med höga kanter.
- Bryn torskbitarna runt om någon minut. Salta och peppra samt lägg över på en tallrik.
- Tillsätt grönsakerna och fräs dem någon minut.
- Lägg i torskbitarna igen.
- Tillsätt vatten, vin, citronskal, citronsaft från citronklyftan - någon msk citronsaft - fiskfond samt creme fraiche. Koka upp och rör om. Låt puttra någon minut medan du smakar av med salt, peppar och citronsaft.
- Hacka dill eller fänkålsblast grovt och tillsätt som garnering.
- Servera torskpannan med önskade tillbehör.
Serveringsförslag
Servera med valfria tillbehör.
- Några förslag jag tycker passar är: kokt pasta, pressad potatis, kokt potatis, potatismos, matvete eller ris.
- Grönsallad och tomatsallad passar också till.
Varianter
Pannan kan varieras med mer grönsaker eller andra grönsaker du gillar eller har hemma.
- Några förslag är tärnad paprika, zucchini, blomkål, broccoli, slantad sparris, kokt potatis, hackad röd eller gul lök, gröna bönor, tärnade tomater, krossade tomater, kokta svarta bönor, hackad persilja, kokta gröna, röda eller puy-linser, bladspenat, babyspenat, grönkål osv.
- Vill du att det ska gå riktigt snabbt så kan du använda fryst färdig grönsaksmix av valfri sort och fräsa med torsken.
Uppskattat näringsvärde per portion: 437 kcal