Torskgryta med kokosmjölk

Torskgryta med kokosmjölk, röd currypasta, grönsaker och fisksås. En torskgryta med thailändska smaker. Servera med jasminris eller nudlar till.

Gott i är även några blad thaibasilika samt limeblad. Färsk koriander passar också i.

Vidare kan man ha i bambuskott, groddar eller andra grönsaker efter tycke.

Citrongräs, chili, galangal med flera av de thailändska kryddorna finns redan i den röda currypastan men kan tillsättas om man vill det.

Välj helst Krav- eller Msc-märkt torsk.

4 portioner torskgryta med kokosmjölk

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 500 gram torsk, färsk eller fryst
  • 2 msk olivolja
  • 2 morötter
  • 0,5 röd paprika
  • 1 broccoli
  • 4 dl färska spenatblad
  • 1 burk kokosmjölk
  • 2 msk citronsaft
  • 2 tsk röd currypasta
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk fisksås
  • Tillbehör: 4 port jasminris

Tillagning

  1. Börja koka jasminris enligt paket.
  2. Skär tinad eller färsk fisk i bitar.
  3. Skala och skiva morot. Skölj, dela och kärna ur paprika samt skär i bitar.
  4. Fräs paprika, morot och currypasta i olja i några minuter i en stor kastrull.
  5. Tillsätt kokosmjölk och låt koka några minuter.
  6. Skär buketter av broccolin och skölj spenat.
  7. Tillsätt broccoli, spenatblad och fisk.
  8. Rör om och koka upp samt sjud 5 minuter.
  9. Smaka av med salt, citronsaft och fisksås samt ev. mer röd currypasta för hetta.
  10. Servera torskgrytan med jasminriset.
E-mail
Medel: 3.9 (29 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-13

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är kock, matskribent och fotograf. Jag har provlagat, skrivit och fotat recepten här sedan 2003. Jag har 25 års erfarenhet av matlagning, medlem i matskribenters förening och är högskoleutbildad kock med Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan samt en WSET Advanced Certificate i vin och drycker. Läs mer.

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör.

Läs mer

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kycklingfilé, kyckling i ugnen eller helstekt kyckling; kyckling på spett, i grytor, pajer och soppor.

Läs mer