Torskgryta med kokosmjölk

Introduktion och förberedelse

Torskgryta med kokosmjölk, röd currypasta, grönsaker och fisksås. En torskgryta med thailändska smaker.

Serveringsförslag

  • Passar som lunch eller middag till vardags eller helg. Blir även god matlåda.
  • Servera med jasminris eller nudlar till.

Tips

Välj helst Krav- eller Msc-märkt torsk.

Varianter

  • Citrongräs, chili, galangal med flera av de thailändska kryddorna finns redan i den röda currypastan men kan tillsättas om man vill det.
  • Gott i är även några blad thaibasilika samt limeblad. Färsk koriander passar också i.
  • Vidare kan man ha i bambuskott, groddar eller andra grönsaker efter tycke.
  • Röd currypasta kan bytas mot grön currypasta - tänk på att den kan vara lite starkare.

4 portioner torskgryta med kokosmjölk

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 500 gram torsk, färsk eller fryst
  • 2 msk olivolja
  • 2 morötter
  • 0,5 röd paprika
  • 1 broccoli
  • 4 dl färska spenatblad
  • 1 burk kokosmjölk
  • 2 msk citronsaft
  • 2 tsk röd currypasta
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk fisksås, thailändsk nam pla
  • Tillbehör: 4 port jasminris

Tillagning

  1. Börja koka jasminris enligt paket.
  2. Skär tinad eller färsk fisk i bitar.
  3. Skala och skiva morot. Skölj, dela och kärna ur paprika samt skär i bitar.
  4. Fräs paprika, morot och currypasta i olja i några minuter i en stor kastrull.
  5. Tillsätt kokosmjölk och låt koka några minuter.
  6. Skär buketter av broccolin och skölj spenat.
  7. Tillsätt broccoli, spenatblad och fisk.
  8. Rör om och koka upp samt sjud 5 minuter.
  9. Smaka av med salt, citronsaft och fisksås samt ev. mer röd currypasta för hetta.
  10. Servera torskgrytan med jasminriset.
E-mail
Medel: 3.7 (80 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 275 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2023-03-21