Torskgryta med kokosmjölk
Torskgryta med kokosmjölk, röd currypasta, grönsaker och fisksås. En torskgryta med thailändska smaker.
Tillagning
- Börja koka jasminris enligt paket.
- Skär tinad eller färsk fisk i bitar.
- Skala och skiva morot. Skölj, dela och kärna ur paprika samt skär i bitar.
- Fräs paprika, morot och currypasta i olja i några minuter i en stor kastrull.
- Tillsätt kokosmjölk och låt koka några minuter.
- Skär buketter av broccolin och skölj spenat.
- Tillsätt broccoli, spenatblad och fisk.
- Rör om och koka upp samt sjud 5 minuter.
- Smaka av med salt, citronsaft och fisksås samt ev. mer röd currypasta för hetta.
- Servera torskgrytan med jasminriset.
Serveringsförslag
- Passar som lunch eller middag till vardags eller helg. Blir även god matlåda.
- Servera med jasminris eller nudlar till.
Tips
Välj helst Krav- eller Msc-märkt torsk.
Varianter
- Citrongräs, chili, galangal med flera av de thailändska kryddorna finns redan i den röda currypastan men kan tillsättas om man vill det.
- Gott i är även några blad thaibasilika samt limeblad. Färsk koriander passar också i.
- Vidare kan man ha i bambuskott, groddar eller andra grönsaker efter tycke.
- Röd currypasta kan bytas mot grön currypasta - tänk på att den kan vara lite starkare.
Uppskattat näringsvärde per portion: 275 kcal