Snabb fisk i ugn fiskgratäng

Snabb fisk i ugn. En supergod och enkel fiskgratäng med grädde, purjolök, champinjoner samt ost.
Tillbehör till snabb fisk i ugn kan vara pressad potatis, kokt potatis, potatismos, råris, basmatiris; samt grönsaker som kokta gröna ärtor, broccoli och morot.

4 portioner snabb fisk i ugn

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 1 st purjolök
  • 10 st champinjoner
  • 1 msk smör
  • 600 g fiskfilé, t ex sej, torsk eller hoki
  • 3 msk citronsaft
  • 1 dl mjölk
  • 3 tsk torkad dragon
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 dl grädde
  • 2 dl riven smakrik lagrad ost

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Dela och skölj purjolöken och skär i skivor. Rensa och skiva svampen.
  3. Fräs svamp och lök i smör i några minuter under omrörning och lägg i en ugnssäker form.
  4. Lägg fisken på svampen och löken. Pressa över citron och häll i mjölken. Strö över dragon. Salta och peppra. Häll i grädde och strö över ost.
  5. Ugnsbaka fisken mitt i ugnen 20-25 minuter.
  6. Låt svalna något och servera med pressad potatis; kokt potatis; potatismos; råris; basmatiris; samt grönsaker som kokta gröna ärtor, broccoli och morot.
E-mail
Medel: 4.6 (5 röster)

Kockens bästa grilltips

Varför smakar just grillad mat smakar så gott? Här hittar du svaret samt några av mina favoriter på grillen - marinader, såser, förrätter, grillspett, helgrillat och vilka andra goda tillbehör som passar. 

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer

Dax för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer