Semmelburgare

Introduktion och förberedelse

Semmelburgare är min variant på en semla som ser ut som en burgare. Det är en vanlig semla fast med extra fyllning av en tillplattad chokladboll.

Chokladboll, mandelfyllning och grädde passar dessutom riktigt bra ihop i smaken tycker jag.

Varianter

  • Jag använde köpta vetebullar, mandelfyllning och chokladbollar till mina semmelburgare.
  • Om du vill kan du göra semlorna med hembakta bullar, fyllning av riven mandelmassa och hemgjorda chokladbollar.
  • Se fler tips och varianter på semlor här.

4 semmelburgare

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 4 släta vetebullar med kardemumma
  • 200 gram färdig mandelfyllning ex. Odense
  • 1 msk grädde, mjölk eller vatten till fyllningen
  • 4 chokladbollar med kokos, stora ca 60 gram styck
  • 1,5 dl vispgrädde att vispa
  • 1 krm vaniljsocker
  • 1 msk florsocker att pudra semlorna med

Tillagning

  1. Dela bullarna på horisontellt på mitten likt hamburgerbröd.
  2. Gröp ur lite av inkråmet på nederdelen av bullen och lägg i en bunke. Blanda inkråmet med mandelfyllningen samt någon msk grädde, mjölk eller vatten till en röra. Detta är valfritt och du kan fylla med enbart mandelfyllning om du önskar.
  3. Fördela fyllningen på underdelen av bröden.
  4. Platta ut chokladbollarna och forma till runda burgare. Lägg på underdelen av bröden.
  5. Vispa grädden och smaksätt den gärna med ett krm vaniljsocker. Lägg grädden en spritspåse om du vill spritsa ut grädden.
  6. Spritsa eller klicka ut grädden.
  7. Lägg på överdelen av bröden. Hit kan du förbereda och förvara i kylen någon dag.
  8. Vid servering så pudrar du florsocker över semmelburgarna.
E-mail
Medel: 4 (3 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 774 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2023-03-06

Tillbehör och liknande recept: