Arraksbollar eller Myrstackar
Arraksbollar eller myrstackar är en variant på chokladbollar med mixad sockerkaka och arrakssmak från punsch rullade i chokladströssel.
Även kallade myrstackar.
Tillagning
- Mixa sockerkakan i en matberedare eller hacka och mosa ihop sockerkakan i en skål.
- Rör och mixa ihop mjukt smör och socker med en visp eller i matberedare. Du kan värma smöret försiktig i mikron innan om det är kylskåpskallt.
- Tillsätt kakao, punsch (eller arraksarom samt vatten) och den smulade sockerkakan. Rör ihop till en deg.
- Ställ i kylen någon halvtimme att stelna.
- Forma små bollar och rulla dem i chokladströssel som du hällt upp på en tallrik.
- Förvara arraksbollarna i kylen.
Varianter
- Du kan köpa färdig sockerkaka eller baka egen sockerkaka.
- Istället för punsch och om man vill ha arraksbollar utan sprit - kan man använda några droppar arraksarom som finns på bakhyllan.
- Man kan även utesluta punsch eller arrak helt och ta vatten eller äppeljuice istället.
Uppskattat näringsvärde per portion: 245 kcal