Arraksbollar eller Myrstackar

Introduktion och förberedelse

Arraksbollar eller myrstackar är en variant på chokladbollar med mixad sockerkaka, arrakssmak från punsch rullade i chokladströssel. Även kallade myrstackar.

Istället för punsch (om man vill ha arraksbollar utan sprit) kan man använda några droppar arraksarom som finns på bakhyllan.

ca 35 arraksbollar

  • Förberedelse: 40 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 50 min

Ingredienser

  • 500 gram sockerkaka, 1 färdig sockerkaka - köp färdig eller gör själv
  • 1,5 dl socker
  • 125 gram smör, rumsvarmt
  • 3 msk kakao
  • 1 dl punsch eller några droppar arraksarom samt 0,5 dl vatten
  • 150 gram chokladströssel

Tillagning

  1. Mixa sockerkakan i en matberedare eller hacka och mosa ihop sockerkakan i en skål.
  2. Rör och mixa ihop mjukt smör och socker med en visp eller i matberedare. Du kan värma smöret försiktig i mikron innan om det är kylskåpskallt.
  3. Tillsätt kakao, punsch (eller arraksarom samt vatten) och den smulade sockerkakan. Rör ihop till en deg.
  4. Ställ i kylen någon halvtimme att stelna.
  5. Forma små bollar och rulla dem i chokladströssel som du hällt upp på en tallrik.
  6. Förvara arraksbollarna i kylen.
E-mail
Medel: 3.9 (15 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 245 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-02

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.