Chokladbollar

Chokladbollar är en klassiker och lätta att röra ihop när man är sugen. Rulla chokladbollarna i pärlsocker, kokosflingor, rostade sesamfrön och/eller smält choklad.

Kaffe är valfritt men ger god smak åt chokladbollarna. Med någon tsk arrak eller punsch blir de arraksbollar eller punschbollar.

20 st chokladbollar

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 150 g smör eller margarin
  • 2 dl socker
  • 3 dl havregryn
  • 1,5 msk vaniljsocker
  • 4 msk kakao
  • 3 msk kaffe (valfritt)
  • 1 - 2 dl pärlsocker, kokosflingor eller rostade sesamfrön till att rulla chokladbollarna i
  • 2 dl smält choklad att vända chokladbollarna i (valfritt)

Tillagning

  1. Vispa smör och socker i en stor bunke.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop till en deg.
  3. Rulla bollar av degen.
  4. Smält och doppa ev. chokladbollarna i lite choklad.
  5. Rulla eller doppa chokladbollarna i kokosflingor, pärlsocker eller sesamfrön i en djup tallrik.
  6. Servera chokladbollarna. Förvara i kylskåp.
E-mail
Medel: 5 (5 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Jag heter Henrik är kock sedan 25 år. Jag är högskoleutbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan och har ett Advanced Certificate i drycker. Jag är medlem i Gastronomiska akademiens vännerChaine Pro, Slowfood och Sveriges Matskribenters Förening. 

Massor med goda recept på kyckling

Nya favoriter och goda klassiker som grillad kyckling, kycklingspett, kycklingfilé, kycklinggrytor och soppor. Vi svenskar gillar kyckling i alla former - på 20 år har vi fördubblat konsumtionen.

Läs mer

Saftig babka med kanel- och valnötsfyllning

Här är det enkla receptet. 

Läs mer

Sponsrat