Grönsallad till grillat med avokado, tomater och morot
Grönsallad till grillat med avokado, tomater, morot och rödlök blandad med grönsallad och en enkel dressing av olja och vinäger.
Gott till grillat men också annat som tillbehör likt vanlig sallad.
Tillagning
- Skölj salladen och lägg upp i en salladsskål.
- Skölj och dela tomater. Lägg med salladen.
- Skala morötter. Skär tunna skivor med skalare, osthyvel eller kniv. Eller riv fint. Lägg med salladen.
- Skala och strimla rödlök. Lägg med salladen.
- Dela, kärna ur och gröp ur avokado. Skär i skivor. Lägg med salladen.
- Blanda allt i en salladsskål och servera i skålen eller lägg upp på salladsfat.
- Dressing: mät upp och blanda ihop dressingen i en skål eller skaka den i en glasburk.
- Ringla över dressingen precis innan servering.
Varianter
- Annat gott i salladen är fetaost eller hyvlad parmesan; oliver; soltorkade tomater; tärnad mango; skivade champinjoner mer mera.
- Du kan även ta en annan valfri salladsdressing som caesardressing, fransk senapsdressing eller tillsätta dijonsenap, honung och dragon i salladsdressingen nedan.
Tips till många
Ska du dubbla receptet till många ex. till en grillbuffé så är ett tips att köpa ex. ett huvud isbergssallad, ett huvud lollo rosso, ett huvud frisésallad samt en påse mache- eller ruccola-sallad och blanda en stor omgång sallad själv istället för att köpa färdig dyr sallad i påse.
Uppskattat näringsvärde per portion: 120 kcal