Blandad sallad med paprika, tomat och gurka med pesto

Introduktion och förberedelse

Blandad sallad med paprika, tomat, rödlök och gurka samt pestodressing.

Gott, enkelt och nyttigt på egen hand som lunch eller lätt middag. Gärna med ett gott bröd. Eller som tillbehör till det mesta som kött, fisk, kyckling, till buffé, grillat, GI- eller LCHF-kost.

Laga gärna egen pesto. Välj mogna tomater och fina grönsaker - helst ekologiska.

8 portioner blandad sallad

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 1 liter blandad sallad av rosé, mache, isberg och frisésallad
  • 1 gurka
  • 4 tomater
  • 1 rödlök
  • 3 paprikor, röda och gula
  • 0,5 dl pesto
  • 4 msk fin olivolja
  • 3 msk fin röd- vit- eller balsamvinäger
  • Flingsalt samt nymalen svartpeppar

Tillagning

  1. Skölj, rensa och skiva alla grönsaker.
  2. Lägg upp på fat och ringla pesto, olivolja samt vinäger över.
  3. Strö lite flingsalt samt peppar över allt innan servering.
E-mail
Medel: 4.8 (5 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 120 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-02

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.