Blandad sallad med paprika, tomat och gurka med pesto

Blandad sallad med paprika, tomat, rödlök och gurka samt pestodressing. Gott, enkelt och nyttigt på egen hand som lunch eller lätt middag. Gärna med ett gott bröd. Eller som tillbehör till det mesta som kött, fisk, kyckling, till buffé, grillat, GI- eller LCHF-kost.

Laga gärna egen pesto. Välj mogna tomater och fina grönsaker - helst ekologiska.

8 portioner blandad sallad

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 1 liter blandad sallad av rosé, mache, isberg och frisésallad
  • 1 gurka
  • 4 tomater
  • 1 rödlök
  • 3 paprikor, röda och gula
  • 0,5 dl pesto
  • 4 msk fin olivolja
  • 3 msk fin röd- vit- eller balsamvinäger
  • Flingsalt samt nymalen svartpeppar

Tillagning

  1. Skölj, rensa och skiva alla grönsaker.
  2. Lägg upp på fat och ringla pesto, olivolja samt vinäger över.
  3. Strö lite flingsalt samt peppar över allt innan servering.
E-mail
Medel: 4.7 (3 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-08-10

Författare:

Jag heter Henrik Mattsson och är kock sedan 25 år samt matskribent och fotograf. Receptfavoriter skapade jag 2003 och sedan dess har jag provlagat, skrivet och fotograferat tusentals recept. Jag är utbildad kock med Fil.kand i Måltidsvetenskap från Restauranghögskolan i Grythyttan samt ett WSET-diplom i vin och drycker med mera.

Smörgåstårtans dag

Fira smörgåstårtans dag den 13 november. Bjud på en krämig bit smörgåstårta som vardagslyx eller till helgen. Ett alternativ är en lyxig landgång som är lite enklare att laga till.

Läs mer

Recept

Laga en värmande höstgryta.

Låt en gryta puttra på spisen till middagen. Här hittar du alla mina grytor med kött, högrev, vilt, grönsaker, vegetariska, med lamm med mera - massor med förslag.

Läs mer