Blandad sallad med paprika, tomat och gurka med pesto

Introduktion och förberedelse

Blandad sallad med paprika, tomat, rödlök och gurka samt pestodressing.

Gott, enkelt och nyttigt på egen hand som lunch eller lätt middag. Gärna med ett gott bröd. Eller som tillbehör till det mesta som kött, fisk, kyckling, till buffé, grillat, GI- eller LCHF-kost.

Laga gärna egen pesto. Välj mogna tomater och fina grönsaker - helst ekologiska.

8 portioner blandad sallad

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 1 liter blandad sallad av rosé, mache, isberg och frisésallad
  • 1 gurka
  • 4 tomater
  • 1 rödlök
  • 3 paprikor, röda och gula
  • 0,5 dl pesto
  • 4 msk fin olivolja
  • 3 msk fin röd- vit- eller balsamvinäger
  • Flingsalt samt nymalen svartpeppar

Tillagning

  1. Skölj, rensa och skiva alla grönsaker.
  2. Lägg upp på fat och ringla pesto, olivolja samt vinäger över.
  3. Strö lite flingsalt samt peppar över allt innan servering.
E-mail
Medel: 4.7 (3 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 120 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-05-02

Författare:

Välkommen till mina receptfavoriter. Jag är matskribent samt kock med över 25 års erfarenhet samt en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. Här hittar du över 4000 recept jag provlagat, fotat och skrivit ner. Läs mer om mig.

Säsong för rabarber

Den första rabarbern med mjälla och goda stjälkar kommer tidig vår. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta.

Läs mer

Recept och tips till midsommar

Jordgubbar, matjes, färskpotatis och gräddfil är klassiskt till midsommar. Sen kanske lite grill på det. Här är lite tips på klassisker samt passande rätter att fira sommaren med.

Läs mer