Löjromstoast

Smörstekt bröd eller toast med löjrom, crème fraiche, rödlök och citronklyfta. Gott till förrätt.

Kan också serveras som snittar om du skär bröden i mindre bitar eller stansar ut rundlar och smörsteker dem, toppar med en tsk crème fraiche och löjrom samt lite fint hackad rödlök och en liten bit av en citronskiva samt dillkvist. Eller toppa med grönkålschips.

Överkurs är att göra hemgjord créme fraiche till snittarna.

Att dricka till

En ljus lageröl, mousserande vin som Cava eller Champagne; eller vitt torrt vin passar till löjromstoast.

2 portioner löjromstoast

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 2 skivor vitt bröd
  • 1 msk smör
  • 50 gram löjrom
  • 0,5 rödlök
  • 2 klyftor citron
  • 4 msk créme fraiche

Tillagning

  1. Skär bröd i skivor och skär bort kanten.
  2. Smält smöret i en panna och vänd runt brödet i smöret.
  3. Stek brödet så att det får färg någon minut på varje sida.
  4. Skala och finhacka rödlöken.
  5. Skär ut två klyftor citron.
  6. Lägg upp två tallrikar och fördela löjrom på dem i två högar.
  7. Lägg varsin hög lök.
  8. Lägg varsina två skedar crème fraiche.
  9. Lägg på varsin skiva smörstekt bröd.
  10. Servera.
E-mail
Medel: 3.7 (16 röster)

Publicerat: , Uppdaterat: 2018-11-01

Författare:

Jag är matskribent samt kock. Läs mer om mig.