Löjromstoast

Introduktion och förberedelse

Smörstekt bröd eller toast med löjrom, crème fraiche, rödlök och citronklyfta. Löjromstoast är gott och lyxigt till förrätt.

Köp Kalix-löjrom som är extra fin.

Som snittar

Kan också serveras som snittar om du skär bröden i mindre bitar eller stansar ut rundlar och smörsteker dem, toppar med en tsk crème fraiche och löjrom samt lite fint hackad rödlök och en liten bit av en citronskiva samt dillkvist.

Varianter

Kan även garneras med någon knippa färsk dill, hackad gräslök, fint hackad rödlök och/eller grönkålschips.

Överkurs är att göra hemgjord créme fraiche.

Att dricka till

En ljus lageröl, mousserande vin som Cava eller Champagne; eller vitt torrt vin passar till löjromstoast.

2 portioner löjromstoast

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 2 skivor vitt bröd
  • 1 msk smör
  • 50 gram löjrom
  • 0,5 rödlök
  • 2 klyftor citron
  • 4 msk créme fraiche

Tillagning

  1. Skär bröd i skivor och skär bort kanten.
  2. Smält smöret i en panna och vänd runt brödet i smöret.
  3. Stek brödet så att det får färg någon minut på varje sida.
  4. Skala och finhacka rödlöken.
  5. Skär ut två klyftor citron.
  6. Lägg upp två tallrikar och fördela löjrom på dem i två högar.
  7. Lägg varsin hög lök.
  8. Lägg varsina två skedar crème fraiche.
  9. Lägg på varsin skiva smörstekt bröd.
  10. Servera.
E-mail
Medel: 3.8 (20 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 83 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-11-25

Författare:

Jag är matskribent samt kock med en fil. kand i Måltidsvetenskap från restauranghögskolan i Grythyttan. På denna sida delar jag med mig av tusentals olika recept för alla smaker - noviser som hemmakockar. Alla recept har jag provlagat, skrivit och fotat så att du ska kunna laga dem med bästa resultat hemma. Läs mer om mig.