Löjromstoast

Smörstekt bröd med löjrom, crème fraiche, rödlök och citronklyfta. En ljus lageröl eller ett glas vitt torrt vin passar till löjromstoast.

2 portioner löjromstoast

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 2 skivor vitt bröd
  • 1 msk smör
  • 50 gram löjrom
  • 0,5 rödlök
  • 2 klyftor citron
  • 4 msk créme fraiche

Tillagning

  1. Skär bröd i skivor och skär bort kanten.
  2. Smält smöret i en panna och vänd runt brödet i smöret.
  3. Stek brödet så att det får färg någon minut på varje sida.
  4. Skala och finhacka rödlöken.
  5. Skär ut två klyftor citron.
  6. Lägg upp två tallrikar och fördela löjrom på dem i två högar.
  7. Lägg varsin hög lök.
  8. Lägg varsina två skedar crème fraiche.
  9. Lägg på varsin skiva smörstekt bröd.
  10. Servera.
E-mail
Medel: 3.8 (4 röster)

Picknickens dag 22 maj

Låt oss göra picknickensdag till en riktig helgdag! Vägra jobb och ut i det fria med en macka, kakor och kaffe ;)

Läs mer

Smörgåstårta åt alla konfirmander

En stor smörgås klädd för fest - smörgåstårtan - är en klassiker som nästan alltid gör succé. På festen, buffén eller kafferepet. Kan förberedas i god tid och pyntas med allt från lyxiga delikatesser till billigare råvaror.  

Läs mer

Dax för rabarber

Nu kommer den första späda, mjälla och goda rabarbern upp. Sen bara fortsätter den att växa så det knakar - här har du tips vad du kan göra med vår fina rabarber. Allt från enkla pajer, marmelader och saft till chutney och smält rabarber över pavlovatårta. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer