Löjromstoast
Smörstekt bröd eller toast med löjrom, crème fraiche, rödlök och citronklyfta.
Tillagning
- Skär bröd i skivor och skär bort kanten.
- Smält smöret i en panna och vänd runt brödet i smöret.
- Stek brödet så att det får färg någon minut på varje sida.
- Skala och finhacka rödlöken.
- Skär ut två klyftor citron.
- Lägg upp två tallrikar och fördela löjrom på dem i två högar.
- Lägg varsin hög lök.
- Lägg varsina två skedar crème fraiche.
- Lägg på varsin skiva smörstekt bröd.
- Servera.
Serveringsförslag
Löjromstoast är gott och lyxigt till förrätt.
Tips
Köp Kalix-löjrom som är extra fin.
Som snittar
Kan också serveras som snittar om du skär bröden i mindre bitar eller stansar ut rundlar och smörsteker dem, toppar med en tsk crème fraiche och löjrom samt lite fint hackad rödlök och en liten bit av en citronskiva samt dillkvist.
Varianter
- Kan även garneras med någon knippa färsk dill, hackad gräslök, fint hackad rödlök och/eller grönkålschips.
- Överkurs är att göra hemgjord créme fraiche.
Att dricka till
En ljus lageröl, mousserande vin som Cava eller Champagne; eller vitt torrt vin passar till löjromstoast.
Uppskattat näringsvärde per portion: 83 kcal